Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstvena građevina

Vlasnik nogometnog kluba daje sto milijuna eura za obnovu Notre-Dame

François-Henri Pinault i katedrala Notre Dame
Foto: PA/DPA/PIXSELL
1/7
16.04.2019.
u 17:07

Otac i ja odlučili smo izdvojiti novčana sredstva i sudjelovati u rekonstrukciji crkve - rekao je François-Henri Pinault

Pariška katedrala Notre-Dame teško je oštećene u katastrofalnom požaru koji je planuo u ponedjeljak predvečer.

Mnogi su ponudili pomoć za popravak te jedinstvene građevine, pa tako i jedan od najbogatijih Francuza čija se imovina procjenjuje više od 30 milijardi dolara.

François-Henri Pinault, vlasnik nogometnog kluba Rennes, objavio je kako će njegova obitelj dati sto milijuna eura za popravak katedrale Notre-Dame.

- Otac i ja odlučili smo izdvojiti novčana sredstva i sudjelovati u rekonstrukciji crkve - rekao je François-Henri Pinault.

Njegov otac François Pinault kupio je Rennes 1998. godine. Francuski prvoligaš ima tradiciju dugu 118 godina i jedan je od osnivača lige.

François-Henri Pinault koji je oženjen s meksičkom glumicom Salmom Hayek ima još niz luksuznih brendova, a prije 12 godina kupio je Pumu koju je lani prodao. 

Komentara 3

MA
marli
17:56 16.04.2019.

Koje licemjerje !

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:50 16.04.2019.

za te novce je mogao sagraditi bolnicu za djecu koju je bog nagradio rakom i ostalim neizljecivim bolestima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije