Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braća na vrhu svijeta

Vladimir Kličko pokupio i Hayeov naslov

Vladimir Kličko
AFP
03.07.2011.
u 00:38

U meču za objedinjavanje tri titule svjetskih tekšaških prvaka Ukrajinac Vladimir Kličko jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Britanca Davida Hayea.

Uz disko muziku, čagajući, David Haye (30 godina, skor 25-2, 23 KO) ušao je hrabro u hamburški ring, skinuo navlake sa tenisica kako ih ne bi zaprašio... Zamotao se u srebrni celofan kako bi sačuvao temperaturu, izgledao je poput astronauta, cirkusanta. Ubacio je u ring svoj pojas WBA teškaškog prvaka, morao je ići na sve ili ništa kako bi dohvatio naslove WBO i IBF, koje je na ramenu donio vladar teške kategorije, Vladimir Kličko (35 godina, skor 56-3, 49 KO).

Dva svjetska prvaka uložila su sve što su imala, bio je to prvi meč nakon 12 godina, od onog Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda , da su tri pojasa u ringu. Slobodna borba uzima primat, boksu je trebao ovakav meč.

Brzo se kretao Britanac, provocirao spuštenim rukama, imao odlične eskivaže, teško ga je bilo pogoditi. Kličko, standardno, ziheraški. Uputio bi dva lijeva direkta. I stao. Jači, čvršći i 13 kilograma teži Vladimir Kličko imao je samo jedan cilj. Nokautirati 50 tipa u karijeri, ali i osvetiti obitelj. Haye im je prije meča godinama "odrubljivao" glave i skidao se s njima.

Do 12. runde bio je to izjednačen meč, tuklo se kao na šanku, jedan je morao platiti ceh. Obojica su nakon gonga slavili, gledali na semafor... Čekalo se dugo, suci su gruntali i na kraju jednoglasno odlučili da sva tri pojasa kući odnosi divovski Ukrajinac. David Haye ipak nije taj koji može skinuti sa trona braću Kličko. Očito, čekat ćemo još dugo da se takav pojavi.

Uz onaj Vitalijev po WBC-u, braća Kličko sada imaju sva četiri najprestižnija naslova na svijetu.

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
07:19 03.07.2011.

Klicko me nije impresionirao. Misljenja sam da Haye mije bio nosta losiji od Klicka. Trebalo je biti nerijeseno.

MA
Mamlaz
00:55 03.07.2011.

Fakat mi je drago!!! Lajavi Britanac je dobio po labrnji.

DR
drznedaj
10:00 03.07.2011.

Ono nisu bile navlake za prasinu nego za kisu. Posto je borba bila u stadionu na otvorenom morali su proc kroz kisu. Da nebi namocili ring stavili su navlake. A ne zbog neke prasine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije