Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stezanje remena

Vlada najavila manja ulaganja u sport

medalja
Arhivska fotografija
26.10.2009.
u 19:54

U sljedeće tri godine hrvatska Vlada ulagat će manje u hrvatski sport.

Prema naputku mjerodavnog ministarstva, u razdoblju od 2010. do 2012. proračun Hrvatskog olimpijskog odbora bit će manji od planiranog.

O tome se razgovaralo u ponedjeljak na kolegiju tajnika nacionalnih sportskih saveza koji je vodio glavni tajnik HOO-a Josip Čop. Pred predstavnicima 69 nacionalnih saveza on je kazao:

– Ovo je teška, ali ne i nepremostiva situacija.

U travnju ove godine proračun HOO-a smanjen je s planirana 153,4 na 137 milijuna kuna, a u srpnju je “skresan” dodatna 1,3 milijuna kuna. Do kraja godine najavljeno je petpostotno smanjenje novca za redovne programe nacionalnih sportskih saveza, a ako bude potrebno, i svih drugih programa, uključujući i Zimske olimpijske igre u Vancouveru (veljača 2010.).

Dakle, sveopće mjere štednje dohvatile su i sport pa tako i ulaganja u nadarenu mladež.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije