Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Vjerujem u ono što radim, nisam od onih koji se uplaše prilike

Danielle Collins
Foto: Pixsell/Reuters
24.01.2019.
u 15:47

– Kad sam završila fakultet, nisam bila sigurna da mogu zarađivati za život kao profesionalna tenisačica. Nikad nisam bila neko tenisko čudo od djeteta, iako ne mogu reći da nisam imala rezultata.

U prijašnjih pet nastupa na Grand Slam turnirima nije ostvarila ni jednu pobjedu. A onda je Danielle Rose Collins ušla u 26. godinu (13. prosinca) i na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone, pravim “blitzkriegom” stigla do polufinala. Amerikanka iz St. Petersburga (onog američkog, na Floridi) najteži posao imala je u prvom kolu kada je Njemica Julija Georges, 14. tenisačica svijeta, protiv nje servirala za meč...

Nisam bila čudo od djeteta

No Collins se obranila (2:6, 7:6 (5), 6:4), a potom je redom pomela sunarodnjakinju Sachiju Vickery (123.) sa 6:3, 7:5, Francuskinju Caroline Garciju (19.) sa 6:3, 6:2, Njemicu Angelique Kerber (2.) sa 6:0, 6:2 i na kraju Ruskinju Anastasju Pavljučenkovu s 2:6, 7:5, 6:1.

Najviše je, naravno, odjeknula njezina pobjeda nad bivšom prvom tenisačicom svijeta Angelique Kerber. Prvo zato što je Njemica proglašavana izrazitom favoritkinjom, a drugo i zbog uvjerljivosti same pobjede. Kerber, osvajačica Australian Opena iz 2016. godine, osvojila je samo dva gema.

Iako je Collins relativno nepoznata široj javnosti i uoči Australian Opena bila je tek 35. tenisačica svijeta, rješenje enigme je u činjenici da je ona bila dvostruka NCAA prvaknja. Dakle, igrala je tenis na sveučilištu i pobjeđivala, ali na jednoj, recimo to tako, amaterskoj razini. Usput je studirala (nešto kao naš Borna Gojo), zbog čega 2013. i 2015. nije odigrala nijedan meč za bodove (čak ni na Futures razini).

– Kad sam završila fakultet, nisam bila sigurna da mogu zarađivati za život kao profesionalna tenisačica. Nikad nisam bila neko tenisko čudo od djeteta, iako ne mogu reći da nisam imala rezultata. Nisam imala ni bogate roditelje koji bi me mogli pratiti. Ali odlučila sam pokušati – kazala je Danielle koja je na sveučilištu u Virginiji (50.000 USD godišnje) završila novinarstvo, ali i ekonomiju. I tek se tada, s 24 godine, sasvim posvetila tenisu. A okidač za uspon bio je polufinale iz Miamija prošle godine...

– Vjerujem u ono što radim. Nisam od onih koji će se uplašiti prilike – objasnila je nakon što je postala prva tenisačica s koledža koja je stigla do Grand Slam polufinala nakon Meredith McGrath (Wimbledon 1996.).

 Collins, koja ističe da najviše voli biti na plaži, ići u ribolov (na sve načine) ili samo trčati, sada je osigurala najmanje 23. mjesto i 920.000 AUD. Bit će joj lakše...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije