Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Vitalij Kličko nokautirao Sosnowskog u 10. rundi

Vitali Kličko
Reuters
30.05.2010.
u 09:05

U 42. borbi u profesionalnoj karijeri 38-godišnji Vitalij Kličko u Gelsenkirchenu je po peti put obranio WBC pojas svjetskog prvaka.

 Ukrajincu nije bio dorastao ni europski teškaški prvak Albert Sosnowski. Poljak je pokleknuo u 10. rundi, nakon jednog lijevog, pa desnog direkta, no dobro je i prošao, s obzirom na to da se u karijeri nikad nije borio ni približno s borcem Vitalijeva kalibra. Braća Kličko tako nastavljaju dominaciju u vrijeme bez drugih velikih boraca.

Kličko: Sada želim Hayea, da mu začepim velika usta
Ukrajinski boksač Vitalij Kličko rutinski je u subotu pobijedio poljskog izazivača Alberta Sosnowskog u Gelsekirchenu, te je obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji...

Stariji brat Kličko na Veltins Areni u Gelsenkirchenu je kontrolirao meč od prve sekunde, pa sve do završnog čina, klasičnog nokauta u desetoj rundi. Njegova pobjeda niti u jednom trenutku nije bila ugrožena, budući da je iz runde u rundu gomilao bodovnu prednost, a Sosnowski mu baš niti jednom nije uspio zaprijetiti, pa je 38-godišnji Ukrajinac djelovao vrlo opušteno tijekom borbe. Ipak, nakon meča je pohvalio svog suparnika.

- Mislim da je Albert zaslužio svačiji pljesak, odradio je borbu najbolje što je mogao. No, ja sam bio u velikoj formi. Spoznao sam njegove slabe točke i znao ih iskoristiti. Vrlo sam zadovoljan svojim nastupom - rekao je Kličko.

Otkrio je i planove za sljedeću borbu.

- Želim u ring ili protiv Britanca Davida Hayea, ili protiv ruskog gorostasa Nikolaja Valujeva. Zapravo, najviše bih se volio boriti protiv Hayea u sljedećem nastupu, jer želim njegov pojas (prema WBA verziji, op.a.). Sve što taj radi je vrijeđanje ostalih boksača. Stvarno bi mi bilo zadovoljstvo vidjeti ga nasuprot mene u ringu i napokon mu začepiti ta njegova velika usta - poslao je još jednom već od ranije poznatu poruku Vitalij Kličko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije