Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANGEL FOURNIER

Omiljeni osvajač svjetskih medalja preminuo je od srčanog udara. Imao je samo 35 godina

Instagram
17.03.2023.
u 15:13

Veslački svijet doživio je veliku tragediju nakon što je umro Kubanac s američkom adresom

Trostruki olimpijac i višestruki osvajač svjetskih medalja u veslanju Ángel Fournier Rodriguez, najuspješniji kubanski veslač, umro je jučer od srčanog udara u Dallasu u Teksasu, kamo se nedavno preselio. Imao je 35 godina, a iza njega su ostali supruga Yusmary Mengana i dvoje djece, Natalia stara pet godina i Ángel Lázaro star dvije godine.

Fournier je bio vrlo omiljen u veslačkom svijetu a natjecao se u skif disciplini, osvojio je dva svjetska srebra iza Čeha Ondreja Syneka na svjetskim prvenstvima 2013. i 2017. godine, a bio je brončani je 2014. iza i tada zlatnog Ondreja Syneka i srebrnog Novozelanđanina Mahea Drysdalea.

Olimpijsku medalju nije uspio osvojiti iako je bio jedan od favorita u finalu u Rio de Janeiru koje su Drysdale i naš Damir Martin završili s istim vremenom. Fournier je u Riju bio šesti, a četiri godine ranije na olimpijadi u Londonu zauzeo je šesto mjesto. 

Fournier Rodriguez rekao je kubanskom mediju CiberCuba u intervjuu ranije ove godine da je imao problema sa srcem 2019. godine. Njegova supruga Yusmary Mengana bila je olimpijska kanuistkinja i trostruka osvajačica zlatne medalje na Panaamerički igrama. 

Fournier Rodriguez rođen je u Caimanera Guantánamu, a počeo je veslati u dobi od 12 godina nakon što su ga prepoznali treneri veslanja u pokrajini, vjerojatno zbog sjajnih fizičkih predispozicija, bio je visok 198 centimetara. Prije dvije godine preselio je u SAD i planirao je nastaviti natjecati se. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:48 17.03.2023.

Ne možeš "od nedavno živjeti u USA", a da se nisi cijepio. Zaostali spike proteini i mRNA materijal su učinili svoje.

OL
olujasviholuja2
17:26 17.03.2023.

Sad će antivakseri da je od cijepiva,a nigdje ne piše da je cijepljen. Znam ljude koji su preboljeli covid,a necijepljeni ,poslije preboljenja imaju problem sa srcem. ima ljudi koji su cijepljen ,doživjeli srčani udar,ali ima koji nisu cijepljeni a imalii su covid,također posljedica preboljenja, dobili srčani udar, nije sve krivo samo cijepivo,već i preboljenje

DU
Deleted user
16:39 17.03.2023.

Na žalost ako se cjepio pfizerom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije