Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Više nema Hrvata u Europi, Vukojević promašio za polufinale

\'Fenerbahce\'s Claudio Maldonado (L) is outrun by Dynamo Kiev\'s Ognjen Vukojevic during their Champions League soccer match at Sukru Saracoglu Stadium in Istanbul, September 30, 2008.    REUTERS/Fat
Reuters
14.04.2011.
u 22:57

Hrvatski nogomet više nema predstavnika u završnici europskih natjecanja, nakon što je kijevski Dinamo našega Ognjena Vukojevića ispao od portugalske Brage.

Kao i u Ligi prvaka, tako ni u Europskoj ligi nije bilo suđeno da svjedočimo čudu. Momčadi koje su u prvim utakmicama rastavile svoje suparnike na proste faktore (Porto, Benfica i Villarreal) sačuvali su prednost u uzvratima četvrtfinala Lige prvaka.

Porto je, štoviše, nakon petice na svom stadionu Zmaja, moskovskom Spartaku peticu podario i na njegovom stadionu Lužnjiki. Portugalska je momčad slavila 5:2.

Najbliže onome što bi se moglo okarakterizirati čudom bio je nizozemski PSV, koji je nakon 25 minuta igre vodio 2:0 protiv Benfice, te bio vrlo blizu da sustigne prednost lisabonskog kluba iz prve utakmice (4:1). No, do kraja su se igrači Benfice sabrali i izvukli remi u Eindhovenu (2:2).

Villarreal je također bio u rezultatskom zaostatku u Nizozemskoj, Twente je nakon 32. minute vodio 1:0, no do kraja su Španjolci preokrenuli rezultat pogocima iz dva kaznena udarca i jednim iz igre za pobjedu 3:1, te s ukupnim rezultatom 8:2 prošli u polufinale.

Kao što se i očekivalo, najburnije i najnapetije bilo je na uzvratnoj utakmici Brage i kijevskog Dinama našega Ognjena Vukojevića (0:0). Domaći su branili 1:1 iz prve utakmice, a izgledi za prolazak dalje znatno su im pali u 29. minuti kad je Paulo Cesar dobio izravni crveni karton nakon brutalnog prekršaja na Jarmolenku.

Najbolju priliku utakmice Kijevljani su imali u 77. minuti kada su Vukojevića centimetri dijelili od pogotka i mogućeg prolaska Dinama među četiri najbolja. Hrvatski je reprezentativac za Dinamo odigrao cijelu utakmicu. Sve nade u prolazak dalje srušene su u 87. minuti, kada je igrač kijevskog kluba Goran Popov dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

U polufinalu će se sastati Braga - Benfica te Porto - Villarreal.

Komentara 4

VA
Vatrenko
13:29 15.04.2011.

Ante, Ante, svi smo za te! Svi smo za te i uvijek ce mo biti!!! .... uvijek vjeran!

DR
drznedaj
00:12 15.04.2011.

Kaj, samo su Hrvati oni koji igraju za repku? Pa Gavranovic je nas, iako nece igrat za repku

DU
Deleted user
02:51 15.04.2011.

ko kaze da nema hrvata u evropi,ja ovo pisem iz \"eVrope\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije