Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO POVJERENJE

Vinko Radovani novi predsjednik NS Splitsko-dalmatinske županije

Vinko Radovani
Patrik Macek/PIXSELL
11.03.2016.
u 22:11

- Hrvatski nogometni savez je naš savez, drugoga nemamo, i mi moramo spustiti tenzije i moramo krenuti ka jednom partnerskom odnosu - rekao je Radovani novinarima.

Vinko Radovani je u petak izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije u idućem četverogodišnjem razdoblju na sjednici Skupštine tog saveza na kojoj je, kako je rečeno po njenom završetku, Radovani od 48 nazočnih dobio potporu 46 članova a dva su bila suzdržana.

U prvoj izjavi na novoj dužnosti Radovani je istaknuo kako će se u Županijskom savezu zauzimati za transparentnost, ali i za smirivanje napetosti u Hrvatskom nogometnom savezu.

- Hrvatski nogometni savez je naš savez, drugoga nemamo, i mi moramo spustiti tenzije i moramo krenuti ka jednom partnerskom odnosu - rekao je Radovani novinarima.

Napomenuo je kako će se zauzimati  "za vraćanje mira, dostojanstva, transparentnosti u radu i demistificiranje uloga svih tijela u Županijskom savezu, primjerice njegovog predsjednika, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora".

Na upit kakav se može očekivati odnos novog vodstva Županijskog saveza sa čelnicima HNS-a Davorom Šukerom i Damirom Vrbanovićem, Radovani je istaknuo kako se sa tim ljudima često susreće, te da će to činiti i ubuduće.

- Razgovarat ćemo o nogometnim temama, a borba Županijskog saveza ići će u pravcu implementacije odredaba Zakona o športu kroz naš županijski statut i jednako tako i u statutu Hrvatskog nogometnog saveza. Mi ćemo u toj borbi ustrajati i nećemo stati -  poručio je Radovani.

Odovarajući na novinarska pitanja, on je također rekao kako će inzistirat da predstavnik splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza bude zastupljen u Odboru za hitnost Hrvatskog nogometnog saveza. 

- Prije svega mislim da predstavnik, odnosno predsjednik Hajduka, treba biti u Odboru za hitnost HNS-a i ravnopavno u tom tijelu participirati sa Rijekom i Dinamom, te ostalim članovima koji sudjeluju u radu tog odbora - kazao je.

Vinko Radovani je na dužnosti predsjednika Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije naslijedio Alojzija Šuprahu, koji je  u listopadu prošle godine podnio ostavku zbog, kako je tada obrazložio, osobnih razloga, a uslijed neviđenog pritiska na njega i članove njegove obitelji.

>> Od silnih stranaca Hajduk pogodio tek s dovođenjem Kouassija

Komentara 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
22:47 11.03.2016.

Hajdug i nogomet hahaha. Ovaj prvi mi izgleda istrošen, onaj u pozadini je drug brbljić. Brba broji svoje plaće dok hajduk plače!!!!

MA
magnum2013
11:08 12.03.2016.

Pošto vidimo da je Radovani izbran skoro j4ednoglasno, sada je valjda zadovoljan i Hajduk, čitaj Brbić. No po nekim izjavama izgleda normalan čovjek pa je malo nade da će budućnost njegove funkcije ostati bez kritika sa Poljuda. Vidjeti ćemo toto već nakon prvih poteza NS SDŽ. Ne odredi li se odmah u početku protiv Dinama, Mamića, Vrbanovića i Šukera, biti će burno. Budući da klubovi iz SDŽ baš i nemaju neke perspektive neznam na osnovu ćega će nastojati sprovesti neke povlastice za njih. Pogledajte prvu ligu. Tu su dva kluba od kojih osim kmeke baš i nevidimo nešto. Naravno tu imaju "opravdanje" da je sve namješteno, nepošteno i sve za Dinamo. U drugoj ligi nema Mamića ni "nepoštenja" prema jugu pa opet pogledajte. Šibenik je na čelu tablice, a to je upravo klub koji je drastično kažnjen zbog duga i makinacija Hajduka. Tu kad pogledamo kvalitetu nogometa vidimo da su glavni kandidati za dno tablice upravo klubovi SDŽ. Nemaš rezultata, nemaš nikakav rad ni rezultata sa mladima, a uporno tražiš neka prava. Zaboravili su izgleda da ovo nije Juga. Zaboravili su izgleda da su im glavne uzdanice u pomaganju promjenile drese stanovanja i evo ih u Remetincu. Posljednji pokloni bili su im pokvarena nastojanja iz Vlade3 kako bi se uništio nogomet u Zagrebu i otjerao Dinamo. Podržali su im i sramotni Zakon o sportu gdje država skoro ništa ne ulaže u sport, ali ga svojim nepoštenim zakonima želi uređivati. Na kraju mandata Partija i Vlada još su ih jednom uzeli u zaštitu i proglasili im devastirani stadion kulturnim dobrom kako bi sve ovce Lijepe naše svojim novcima financirali njihovu nesposobnost i obnovili stadion. Hvala

Avatar ČEPlN
ČEPlN
23:46 11.03.2016.

Krenulo ciscenje Sicilije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije