Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka kroz Lijepu Našu

Nikad bolji biciklist nije bio u Hrvatskoj!

Vincenzo Nibali
Foto: Press Association/Pixsell
1/4
15.04.2017.
u 15:50

Biciklistička megazvijezda u svojoj ekipi (Bahrain Merida) ima čak sedam Hrvata.

Samo šestorica biciklista u povijesti pobjeđivala su na svim trima najvećim utrkama - Tour de Franceu, Giro d’Italiji i Vuelti. Tim čudesnim dosegom mogu se pohvaliti Jacques Anquetil (Fra), Felice Gimondi (Ita), Eddy Merckx (Bel), Bernard Hinault (Fra), Alberto Contador (Špa) i Vincenzo Nibali (Ita)... Ovog posljednjeg, Nibalija, imat ćemo čast gledati na ovogodišnjoj utrci kroz Hrvatsku (18. – 23. travnja).

Oduševila ga Hrvatska

– Nibali je biciklistička megazvijezda, zaista ga se isplati doći vidjeti na jednu od etapa. To vam je kao da u Maksimir dođe Messi s Barcelonom. Nibali je prošlogodišnji pobjednik Gira, namjerava obraniti naslov i na jubilarnom 100. izdanju Gira, a kao zadnju stanicu za brušenje forme odabrao je baš Hrvatsku. To je za našu utrka jako značajna stvar – rekao je direktor Utrke kroz Hrvatsku Vladimir Miholjević.

A Miha itekako zna tko je Nibali, jer vozio je s njim brojne utrke, četiri su godine bili kolege u Liquigasu, a sada mu je i sportski direktor u Bahrain Meridi, momčadi kojoj je većinski vlasnik bahreinska kraljevska obitelj.

– Iako je megazvijezda, Nibali je sasvim normalan dečko. Sicilijanac je, pa je temperamentan te jako karakteran. Uvijek ga zanima samo pobjeda – opisao je Miholjević te dodao:

– Nibali je oduševljen Hrvatskom, bio je u Istri i Kvarneru na pripremama uoči sezone. Jako mu se svidjelo, oduševili su ga hrvatski biciklistički potencijali.

A Vincenzo Nibali (32) o predstojećoj utrci kroz Hrvatsku je rekao:

– Iako je još uvijek vrlo mlada, od kolega sam čuo sve najbolje o utrci. Jedva čekam nastupiti.

Jela mu sprema hrvatski kuhar

Zanimljivo, u momčadi Bahrain Merida, čiji je kapetan i najbolji vozač, brigu o Nibaliju vode čak sedmorica Hrvata!

Vladimir Miholjević sportski je direktor Bahrain Meride, Ozren Müller radi u PR-u i marketingu, Marina Boduljak je fizioterapeutkinja, Alan Dumić i Massimo Demarin su mehaničari, Vlado Hrvatin kuhar, a Alen Tomić vozač.

Inače, Nibalijev nadimak je “Morski pas” iz Messine.

– Nadimak sam dobio zahvaljujući mom velikom prijatelju, koji je bio predsjednik kluba u Messini, u kojem sam kao amater započeo karijeru. Dao mi je taj nadimak zato što sam uvijek grizao, nikada nisam odustajao – otkrio je Nibali, najveći biciklist koji je ikada vozio po hrvatskim cestama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije