Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVJEDI DOČEKUJU GRAZ

Villach na ulaznicama utrži godišnji budžet Medveščaka

Medveščak
Željko Hladika
22.09.2009.
u 08:45

Prošle je sezone Villach kod kuće gledalo 113.800 navijača, a ako se zna da je prosječna cijena ulaznice 15 eura dođe se do iznosa od 1,7 milijuna eura, odnosno oko 12, 5 milijuna kuna.

Nakon što su u nedjelju doživjeli prvi poraz u sezoni protiv Villacha (5:1), hokejaše Medveščaka već danas čeka novi ispit, protiv Graza u 19.15 sati u Domu sportova.

- Graz je odlična momčad, ali mi možemo svakog pobijediti kod kuće. Ohrabruje što su protiv Villacha dobro i svježe izgledali Fox i Guidarelli, koji su malo zakazali u prethodnim utakmicama.

Iako je poraz u Villachu bio uvjerljiv, Medveščak nema prevelikih razlog za brigu. Izgubili su od vodeće momčadi lige, koja ima barem triput veći budžet od Medveščaka.

Zanimljivo, ovaj austrijski klub samo od prodaje ulaznica zaradi godišnji budžet Medveščaka. Naime, prošle je sezone Villach kod kuće gledalo 113.800 navijača, a ako se zna da je prosječna cijena ulaznice 15 eura dođe se do iznosa od 1,7 milijuna eura, odnosno oko 12, 5 milijuna kuna. Dodatnu zaradu donosi im i prodaja suvenira, jer gotovo polovica navijača ima originalni dres na sebi, a u ponudi suvenirnice su i kape, šalovi, upaljači s logom Villacha...

A momčad Graza, koja pak danas stiže u Zagreb, sigurno će biti motivirana nakon što su u nedjelju poraženi kod Linza s 3:1. "Grazeri", koji u momčadi imaju sedam Kanađana te po jednog Amerikanca i Slovenca, prošle su sezone ispali u četvrtfinalu doigravanja. Osim protiv Linza, Graz je ove sezone izgubio od Villacha (3:4), a pobjede su upisali protiv Albe (6:1) i Jesenica (4:0).

Dom sportova i večeras bi mogao biti pun, jer prodaja ide jako dobro. Ulaznice su mogu kupiti u poslovnicama Generalturista, Kompasa, Adriatice.net, a uoči utakmice na blagajni pred dvoranom po cijeni od 30 kuna.

Današnji parovi (19.15 sati): Medveščak - Graz, Alba - KAC, Olimpija - RB Salzburg, Villach - Linz, Jesenice - Wiena Capitals. Poredak: Villach 8, Linz 7, Medveščak 6, Graz 4, Olimpija 4, Wiena Capitals...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije