Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

VIDEO Trijumfalan povratak PSG-a, Realu ljepotica nakon drame

Zlatan Ibrahimović
AFP
18.09.2012.
u 20:44

Luka Modrić ušao je u igru u 73. minuti, a nakon toga pala su sva tri Realova pogotka

PSG se trijumfalno vratio u Ligu prvaka, kijevski Dynamo s našima Kranjčarom i Vukojevićem nije bio ravnopravan rival Francuzima. Osam godina čekao je PSG Ligu prvaka, Ibrahimović i društvo jednostavno su pomeli Kijevljani (4:1) i poslali jasnu poruku ostalima iz skupine, našem Dinamu i Portu.

- Pariz je bio moćan, izuzetan, totalno je razbio Dynamo, koji do 75. minute gotovo da i nije zapucao prema golu. Baš su bili izuzetni, pokazali su da su favoriti broj jedan ove skupine. PSG je složio odličnu momčad, koju predvodi Ibrahimović, bili su odlični na premijeri u Ligi prvaka. A prema ovome što sam vidio od Ukrajinaca tu bi Zagrepčani mogli tražiti neku svoju šansu, ali i Dynamo će biti drugačiji. Protiv PSG-a jednostavno nisu imali šansi. Niko Kranjčar bio je solidan, trudio se, pokušavao, Vukojević je ušao u igru kad je sve već bilo gotovo – referirao nam je slavni Hajdukov strijelac Tomislav Erceg, koji je nazočio utakmici na Parku prinčeva.

Zlatan Ibrahimović bio je dominantna figura, postao je rekorder, PSG je šesti klub u kojem je igrao utakmicu Lige prvaka (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan), zabio je vodeći pogodak iz jedanaesterca. Strijelac je bio još jedan bivši "milanista", Thiago Silva, koji je debitirao za PSG. Kijevljani su potopljeni u prvih pola sata, bilo je 3:0, sve kasnije bilo je tek odrađivanje posla. Očito su se isplatili silni milijuni usuti u PSG, Carlo Ancelotti složio je momčad s kojom želi daleko u Ligi prvaka. Za početak je Ukrajincima pokazao gdje im je mjesto.

- Nismo startali dobro, ali idemo dalje, pripremit ćemo se dobro za predstojeće utakmice – kazao je trener Dynama Juri Semin.

Dramatična golijada pripala Realu

U derbiju 1. kola LP-a Real Madrid je na Bernabeu u šokantnoj utakmici pobijedio Manchester City s 3:2. Poveli su građani golom Džeke u 69. minuti, a na 1:1 je u 76. izjednačio Marcelo. Građani su u 85. opet poveli golom Kolarova, Benzema izjednačio dvije minute kasnije, a veliko slavlje Realu u 90. je donio Ronaldo. Luka Modrić u igru je ušao u 73. minuti, umjesto Khedire.

U drugoj utakmici Dinamove skupine PSG je na svom terenu s 4:1 pobijedio Dinamo (K). Kranjčar je igrao prvih 77 minuta, a Vukojević od 53.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni na drugim terenima. Borussia je (grupa D) stigla do pobjede nad Ajaxom tek u 87. minuti, strijelac je bio Poljak Marcel Lewandowski. U dvoboju punom prigoda Ivan Perišić ušao je u 73. minuti i imao nekoliko zapaženih akcija.

Ruski Zenit s 3:0 potopljen je kod Malage, briljirao je 20-godišnji Isco s dva pogotka. Očito se silni milijuni uloženi u Zenit nisu još posložili. U toj C grupi remizirali su Milan i Anderlceht, bio je to jedini susret bez golova.

Zanimljivo, Milanu je ovo treća utakmica zaredom kako na San Siru nije postigao pogodak. Plakat će "crveno-crni" za Ibrahimovićem kojeg su olako pustili.

Slavlje Arsenala i Schalkea

A u skupini B vrijedne gostujuće pobjede ostvarili su Arsenal nad Montepellierom i Schalke kod Olympiakosa u Pireju. Mlada francuska momčad vodstvom je otvorila utakmicu, ali Podolski i Gervinho u samo tri minute (16. i 18. minuta) postavili su konačnih 2:1. Olympiakos je u 58. minuti anulirao vodsto gostiju, ali već minutu kasnije Huntelaar je zabio za konačnih 2:1. Huntelaar je u 61. minuti promašio jedanaesterac.


Skupina A: Dinamo - Porto 0:2, PSG - Dinamo (K) 4:1; skupina B: Montpeiller - Arsenal 1:2, Olympiakos - Schalke 1:2; skupina C: Milan - Anderlecht 0:0, Malaga - Zenit 3:0; skupina D: Real - Man. City 3:2, Borussia (D) - Ajax 1:0.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar johnny_depps_friend
johnny_depps_friend
21:29 18.09.2012.

I kad stoji ispred klupe izgleda kao da sjedi na njoj ali nema sad to veze... Kad uđe u igru , ako uđe, kreće oluja svih oluja, dar mar, one man show, munje i gromovi, Ronaldo zabija hat trick lijevom nogom, desnom dva... Real ulazi u legendu a Modrić nakon blistave karijere zamjenjuje Pecu Mijatovića. Luka nedaj da Real izgubi, svi su se kladili na City...!!!!

Avatar Uzdanica
Uzdanica
21:38 18.09.2012.

to je vijest a ja sam prorok i kažem s klupe u drugi sastav

NJ
njuka
21:13 18.09.2012.

Ma nemoguće na klupi?! lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije