Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U ČEŠKOJ

VIDEO Teren je izgledao kao bojno polje! Pogledajte navijački kaos na finalu Kupa

Češka navijači
Foto: Screenshot X
1/3
23.05.2024.
u 18:40

"Ovo je sramota za češki nogomet. Ne mogu zamisliti da vodim unuka na utakmicu. Kraj je bio skandalozan, zasigurno se sve ovo moglo izbjeći", rekao je bivši trener Viktorije iz Plzena, Karel Krejči

Sparta prag je u finalu češkog nogometnog kupa svladala Viktoriju Plzen rezultatom 2:1. Sparta je povela u 79. minuti autogolom Sampsona Dweha, a Vitoria je izjednačila u 87. minuti golom Tomaša Choryja. Konačan rezultat postavio je Veljko Birmančević u 91. minuti. Međutim, utakmicu su obilježile scene koje su uslijedile nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Na teren u Plzenu uletjelo je stotinjak navijača i počela je masovna tučnjava. Češki mediji pišu kako su na teren najprije ušli navijači poražene domaće momčadi i zaputili se prema gostujućoj navijačkoj skupini. Maskirani i glava prekrivenih kapuljačama, teren je ubrzo nalikovao prvu liniju srednjovjekovne bojišnice.

VIDEO Gvardiol i Kovačić mogu ispisati povijest i napraviti nešto što još nitko nije

Dok su zrakom letjele boce i stolice, navijači su se nekoliko minuta tukli na travnjaku. Policija je reagirala, ali prema snimkama moguće je vidjeti da su neki pretrpjeli teže ozljede. Jedna od njih prikazuje dva navijača koji na podu drže trećega, dok ga dvojica tuku šakama. Česi pišu kako je policija imala puno problema sa smirivanjem situacije pa su se koncentrirali na udaljavanje onih najproblematičnijih. Prijenos na javnoj televiziji prekinut je nakon što je predmet s terena doletio u kameru. Snimku možete pogledati OVDJE.

Policija je susret proglasila utakmicom visokog rizika, no očito unaprijed postavljene sigurnosne mjere nisu uspjele definitivno spriječiti sukob. Nerede je za portal Sport.cz komentirao bivši trener domaće momčadi, Karel Krejči. Očito je bio ogorčen ovakvim ishodom.

"Napetost i emocije na terenu i tribinama bile su ogromne, ovaj rivalitet već neko vrijeme samo raste. Ipak, ovo je sramota za češki nogomet. Ne mogu zamisliti da vodim unuka na utakmicu. Kraj je bio skandalozan, zasigurno se sve ovo moglo izbjeći. Puno ljudi je gledalo ovu utakmicu, ne samo uživo na stadionu. Ovakvi događaji prikazuju lošu sliku nogometa, izgledalo je kao da smo na Balkanu", rekao je Krejčí.

GALERIJA Atalanta Leverkusenu zadala prvi ovosezonski poraz i osvojila Europa ligu

Češka navijači
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije