Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIĆ ZADOVOLJAN SA 1:0

Video: Robben golom nadoknadio crveni Riberyja

Arjen Robben (1)
Foto: Reuters
1/16
21.04.2010.
u 22:38

U prvom susretu polufinala Lige prvaka Bayern je pobijedio Lyon 1:0. Pogodak odluke postigao je Robben u 69. minuti. Ključan trenutak susreta ranije bio je crveni karton Riberyja u 37. minuti, dok je pocrvenio i Toulalan.

Seks skandal sigurno nije pomogao Francku Riberyju u pripremi prvog polufinalnog susreta s Lyonom. Vidjelo se da je Francuz nervozan, a potvrda je stigla u 37. minuti kada je vrlo oštro startao na Lyonovog igrača i od Talijana Rosettija "zaradio" crveni karton.

- Nakon što smo imali pet-šest vrlo dobrih šansi i kada smo mogli zabiti već nekoliko golova, izgubili smo Riberyja i nije mi dobro izgledalo. Nisam vjerovao da možemo izdržati, ali smo dominirali i drugim dijelom, pogotovo kada je i Lyon ostao bez igrača - prokomentirao je nakon susreta Ivica Olić spominjući isključenje Toulalana.

Francuz je u vrlo kratkom periodu zaradio dva žuta kartona i u 54. minuti otišao pod tuš. Situacija 10-na-10 dodatno je otvorilo prostor za Bayernove brzince, među kojima od 46. minute nije bilo Olića. Van Gaal se odlučio uvesti Timoščuka u sredinu terena, a hrvatski napadač je pokazao kako mu nije drago što je rano izašao.

- Pokazali smo da smo bolja momčad i uspjeli smo dominirati cijelu utakmicu. Da nam je netko pred susret ponudio 1:0 kao konačni rezultat odmah bi prihvatili - sa smješkom je ustvrdio Olić, a malo "gladniji" je bio Danijel Pranjić:

- Šteta što je ostalo samo 1:0, ali na kraju moramo biti zadovoljni i s tim, ako se zna da smo jako dugo igrali s igračem manje. Dogovorili smo se na poluvremenu da malo zatvorimo igru, a kada je isključen i Toulalan presudio je Robben.

I još kako je presudio. Opalio je Nizozemac s otprilike 25 metara, lopta je na putu prema gostujućim vratima samo okrznula Müllera i Allianz Arena je proključala.

Da su Müller i Gomez imali više koncentracije i spretnosti, Bavarci bi put Lyona krenuli s osjetnijom prednosti. Ovako mogu biti zadovoljni što Govou nije pogodio sa 16 metara u samoj završnici susreta. Na najbolji način je šanse procijenio Pranjić, koji je vrlo dobro odigrao do 63. minute:

- Mi uvijek zabijemo. Vjerujemo da će tako biti i u Francuskoj, iako neće biti Riberyja i da ćemo tako osigurati mjesto u madridskom finalu.

Kako bi bilo lijepo gledati hrvatski dvojac u borbi za europsku titulu. Zaslužili su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije