Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO

Neredi u Gorici: Policija upala na tribinu s navijačima Hajduka, trpa ih u maricu, pogledajte snimku

Velika Gorica: Policija privela nekoliko osoba na utakmici Hajduka i Gorice
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
16.10.2022.
u 00:07

U sudačkoj nadoknadi došlo je do incidenta na tribini s navijačima Hajduka, policija je upala i nekoliko osoba odmah izvela sa stadiona

U burnoj utakmici u Velikoj Gorici Hajduk je golom Marka Livaje u zadnjim sekundama 98. minute zabio za pobjedu i veliko slavlje na tribinama. Stadion Gorice bio je krcat do zadnjeg mjesta, - izuzev sektora Torcide koji je domaćin prepolovio i ostavio dijelom praznim - prodano je oko četiri tisuće ulaznica, a većina gledatelja na utakmicu je došla zbog Hajduka. Torcida je zauzela svoju stranu stadiona, a preko puta su predstavnike klubova u svečanoj loži okružili Hajdukovi navijači iz Zagreba i  raznih dijelova Hrvatske.

Upravo u tom sektoru, negdje u blizini lože s uzvanicima, krenuli su neredi koji su rezultirali upadom interventne policije na tribinu i uhićenjima na stazi pored terena, gdje su izgrednike direktno trpali u policijsku maricu, a neki su udaljeni sa stadiona te potom prepraćeni u policijsku postaju u Gorici.

Službeni podaci se još čekaju, policija je postupala i nakon utakmice i u štićenoj koloni izvela Torcidu iz Gorice i zagrebačkog prstena. Neslužbeno, barem pet osoba dovedeno je u prostorije policije, a dovode se u vezu s izazivanjem nereda na tribini. 

Dramatično i na terenu, Gorica poludjela zbog suđenja 

Burno je bilo i na terenu, Livaja je otpustio kočnice nakon dramatičnog finiša i gola u zadnjim sekundama, našao se u klinču i raspravi s ljudima iz suprotnog tabora, no brzo su iz razdvojili i nije bilo posljedica. Naelektriziranu atmosferu potpomogao je i sudački tim na čelu s Darijom Belom koji je stalno griješio i kidao živce publici, a domaćini su potpuno poludjeli kad je njihovom igraču zbog potezanja Biuka uručen i crveni karton, uz dosuđeni jedanaesterac Hajduku. Žestoko su protestirali, kao što su žestoke riječi padale kad se mikrofona dohvatio predsjednik kluba Nenad Črnko. Jedan crveni karton zbog vrijeđanja suca završio je i na klupi Gorice.

Jedanaesterac za Hajduk promašio je Marko Livaja, ali nije ostao tragičar: sjajno proigravanje Mikanovića i loptu Mlakara pretvorio je u pobjedonosni pogodak. 

Sudac je za par sekundi odsvirao kraj i počelo je urnebesno slavlje koje se stopilo s navijačkim naguravanjem na tribini, pa su jedni skakali od sreće, a drugi od pendreka. Vod interventne policije stajao je duž terena kao živi štit, a igrači Hajduka na drugoj strani probili su se na tribinu Torcide.

Pogledajte kako su izgledale te scene. 

Ključne riječi

Komentara 22

NB
niko bitan
03:59 16.10.2022.

Nisam bio, nisam vidio, nisam čuo, ali hoću komentirati...

ŹI
ŹIVAC
08:12 16.10.2022.

Snimka evidento pokazuje da je lopta udarila u desnu lopaticu igrača! Ovdje anketa pokazuje da preko 50%anketiranih tvrdi da ga je lopta pogodila u ruku! Što emocije rade - vidimo ono što želimo vidjeti a ne što stvarno jest!

DJ
djmoslav
11:23 17.10.2022.

Treba Torcidi zabraniti ukaz u sve stadione osim u Splitu jer gdje dodju prave nerede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije