Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LP: Vratio se Cristiano Ronaldo

Video: Olić ostavio Bavarce u igri

Ivica Olić
Reuters
25.11.2009.
u 20:35

Ivica Olić već se u drugoj utakmici nakon oporavka od ozljede vratio staroj navici - postizanju golova. Štoviše, donio je pobjedu svome Bayernu protiv Maccabija (1-0) u 5. kolu skupine A Lige prvaka. Pogledajte snimke svih golova s utakmica iz skupina A, B, C i D 5. kola Lige prvaka.

CSKA – Wolfsburg 2:1 (Necid 58, Krasić 66 / Džeko 19)
Nogometaši moskovskog CSKA-a izvukli su se iz minusa i došli do pobjede (2-1) protiv Wolfsburga u prvoj utakmici 5. kola skupine B Lige prvaka...

Ruska je momčad na taj način sačuvala izglede za plasman u osminu finala budući da kolo prije kraja ima sedam bodova, isto kao i njezin večerašnji (srijeda) protivnik. No, Wolfsburg će, u slučaju jednakog broja bodova i na kraju natjecanja, ipak biti u prednosti budući da je kod kuće bio bolji od Rusa s 3-1.

Njemački je prvak do vodstva u ruskoj prijestolnici došao u 19. minuti nakon kontranapada. Obafemi Martins je u konačnici sjajno podvalio loptu bosansko-hercegovačkom reprezentativcu Edinu Džeki koji je utrčao u kazneni prostor i pogodio za 1-0. Džeko je u 53. minuti još jednom poslao loptu u mrežu domaćina, ali pogodak je poništen jer se “Ćirin dijamant” nalazio u zaleđu.

Stvari su otada krenule nizbrdo za Wolfsburg. Već u 58. minuti CSKA je izjednačio zahvaljujući Čehu Tomašu Necidu koji je udarcem glavom iskoristio dodavanje Jevgenija Aldonina. Pobjedu je ruskom doprvaku osigurao Srbin Miloš Krasić sjajnim udarcem s otprilike 30 metara. Silni napadi domaćina do kraja im ipak nisu donijeli uvjerljiviju pobjedu, ali su barem sačuvali šanse za drugi krug.

Milan - Marseille 1:1 (Borriello 10 / Lucho 16)
Remi je vidjela publika na San Siru na kojem su Milan i Marseille odigrali 1-1, za nadu da će vidjeti drugi krug natjecanja. Jasno, pred njima je još jedan susret, a sastat će se Zürich i Milan, odnosno Marseille i Real Madrid.

Za “rossonere” je susret započeo kako su se i nadali nakon što je Marco Borriello u desetoj minuti utakmice s desne strane probio šesnaesterac i pogodio mrežu Stevea Mandande. Radost domaćina kratko je trajala, točnije šest minuta, kada Lucho vara Didu. Sve je zapravo napravio Mamadou Niang ušavši uz Massima Odda s lijeve strane u kazneni prostor domaćina. Njegovu loptu u srce šesnaesterca brazilski vratar Milana odbio je tek do Marseilleovog strijelca pogotka vrijednog boda.

Imali su francuski igrači još nekoliko prilika za gol, no Brandão je u 65. pogodio gredu iz čiste situacije, a Diawara u 86. vratnicu. Ovako je Milanu ostala prilika da osvojenim bodom u Zürichu, gdje će igrati bez Zambrotte, izbori nastavak natjecanja. Jasno, u slučaju da Marseille ne nadjača Reala.

 

 

APOEL - Atletico 1:1 (Mirosavljević 5 / Simao 62)
APOEL je osvojio bod protiv madridskog Atletica i tako ostao u igri za Europa ligu. Domaćina je u prednost doveo Nenad Miroslavljević u petoj minuti, da bi bod prednosti pred Cipranima španjolskoj momčadi zadržao Simão zgoditkom u mrežu Dionisiosa Chiotisa iz 62. minute. 

 

Bayern – Maccabi Haifa 1:0 (Olić 62)
Hrvatski je reprezentativni napadač u 62. minuti oplodio dobru igru. Mark van Bommel je odličnim dodavanjam pronašao Marija Gomeza, izraelski golman Nir Davidovitch je uspio obraniti njegov udarac, ali lopta se odbila točno na noge Oliću koji to nije propustio iskoristiti.

Bayern se i u srijedu mučio na svojoj Allianz Areni, ali Olić je zato bio prilično raspoložen. U prvom je poluvremenu dvaput opasno zaprijetio, najprije u 33. minuti kada je s desne strane utrčao u kazneni prostor, namjestio se na udarac lijevom nogom i pritom uz pomoć Maccabijeva braniča, od kojeg se odbila lopta, nokautirao Davidovitcha koji se ipak uspio oporaviti. U sučevoj nadoknadi prvog poluvremena naš je napadač pucao glavom nekoliko centimetara iznad grede. Olić je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Anatolij Timoščuk.

Drugi hrvatski reprezentativac u Bayernovim redovima, Danijel Pranjić, na terenu je proveo 70 minuta (zamijenio ga Andreas Ottl). Igrao je na lijevoj strani veznog reda i u prvom poluvremenu bio vrlo dobar.

Osim Olića, Bayernove šanse za plasman u osminu finala sačuvao je i Bordeaux koji je kod kuće s 2-0 svladao Juventus. Dva pogotka glavom srušila su talijansku momčad, u 54. minuti je pogodio Fernando nakon ubacivanja Jaroslava Plašila, a u posljednjim je sekundama loptu upućenu iz kornera iza Buffona smjestio Marouane Chamakh.

Bordeaux – Juventus 2:0 (Fernando 54, Chamakh 90+4)
Bordeaux je uoči posljednjeg kola osigurao prvo mjesto u skupini, a o drugom će u izravnom okršaju na Olimpijskom stadionu u Torinu odlučivati Juventus (osam bodova) i Bayern s bodom manje.


Porto - Chelsea 0:1 (Anelka 69)
Chelsea i Porto bili su poznati kandidati za ostanak u Ligi prvaka, a nakon utakmica 5. kola londonski je klub osvojivši tri boda i potvrdio prvo mjesto na ljestvici skupine. Zaslužan za to bio je Nicolas Anelka čijim je pogotkom glavom iz 69. minute okončana jedina akcija s golom na utakmici na stadionu Dragão protiv domaćina Porta. Ubacio mu je s lijeve strane Florent Malouda, a podsjetimo da je na ovoj utakmici 300. puta u karijeri kapetansku traku londonskog kluba nosio John Terry.

Manchester United – Beşiktaş 0:1 (Tello 20)
Uoči srijede i 5. kola nogometne Lige prvaka Manchester United nije poražen na svome Old Traffordu u čak 23 utakmice zaredom. Seriju je pomalo neočekivano prekinuo Beşiktaş (1-0). Istini za volju, budući da je United već osigurao plasman u osminu finala, njegov je menadžer Alex Ferguson na teren izveo šarenu postavu. No, vjerojatno je očekivao da će i s njom uspjeti doći barem do boda koji bi mu definitivno donio prvo mjesto u skupini B.

Tako, međutim, nisu mislili Turci koji su došli do prve pobjede u Ligi prvaka nakon šest godina. Trenutak odluke dogodio se u 20. minuti kada je lopta Rodriga Tella s nešto manje od 30 metara okrznula Rafaela i prevarila Bena Fostera na vratima “crvenih vragova”.  Beşiktaş si je pobjedom ostavio barem malu šansu da u posljednjem kolu, kada dočekuje CSKA, dođe do trećeg mjesta i nastavka natjecanja u Europa ligi. Manchester će, pak, u Wolfsburgu pokušati osigurati prvo mjesto koje bi mu eventualno moglo donijeti nešto lakšeg suparnika u osmini finala.


Real Madrid - Zürich 1:0 (Higuain 21)
Utakmicu koja će biti zapamćena više po povratku Cristiana Ronalda na teren nego po ičemu drugome odigrali su Real Madrid i Zürich, a domaćin je na Santiago Bernabeu slavio 1-0 pobjedu izborenu pogotkom Gonzala Higuaina u 21. minuti.

Nakon osam tjedana pauze uzrokovane ozljedom gležnja portugalski krilni napadač vratio se u sastav “kraljevskog kluba” odigravši posljednjih dvadesetak minuta dvoboja u kojem je zamijenio Raula. Stigao je u nekoliko navrata i priprijetiti gostujućem vrataru Johnnyju Leoniju, no ne i svladati ga. Higuainu je za pogodak, kojim je označen kraj Zürichovim nadanjima za nastavak europskog puta, asistirao Kaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije