Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fedayn i Gate 13

VIDEO Nezapamćeni neredi u Albaniji: Sudjelovali i Boysi?

Autori: Vecernji.hr, Hina
26.05.2022.
u 11:06

Društvene mreže navijačkih skupina spomenule su navedene pripadnike, a mediji spominju da je 19 policajaca završilo u bolnici, od čega dvojica s teških ozljedama, no nije navedeno kojim skupinama isti pripadaju

Noćas su u Rotterdamu izbili izgredi nakon nakon što je Feyenoord u Tirani izgubio finale Konferencijske lige od Rome sa 0-1. Brojni navijači su utakmicu pratili na stadionu De Kuip, a policija je objavila da je uhitila 72 ljudi u Rotterdamu. Nereda je bilo i u Tirani. Na stadionu su se nizozemski navijači u prvo potukli s domaćima, odnosno s Albancima, a sve se preselilo in na ulice glavnog albanskog grada. 

Navodno su glavni sudionici članovi Romine navijačke skupine Fedayn, s njima i članovi Gate 13, navijačke skupine grčkog Panathinaikosa, ali i određeni dio zagrebačkih Bad Blue Boysa, prijateljske navijačke skupine Gatea 13. Osim toga bilo je i domaćih navijača, a navodno ih je za sada uhićeno 60.

Društvene mreže navijačkih skupina spomenule su navedene pripadnike, no nije navedeno kojim skupinama isti pripadaju, a mediji spominju da je 19 policajaca završilo u bolnici, od čega dvojica s teških ozljedama.

Za sada je uhićeno oko 60 navijača. Naime, u svemu tome sudjelovali su i "neutralni" albanski navijači.

Dodajmo i kako je policija priopćila da je u raznim dijelovima Rotterdama došlo do uništavanja javne imovine, a agencija ANP piše da su navijači Feyenoorda po gradu bacali petarde i baklje, te da su policajce gađali kamenjem, čašama i staklenim bocama.   

Lakše su bile ozlijeđene dvije osobe hitne pomoći, a oštećeni su autobus i tramvaj. Policija je bila prisiljena upotrijebiti i vodene topove kako bi razjurila navijačke skupine koje su stvarale nered. U Tirani, nakon što su noć prije utakmice izbili neredi između policije i navijačkih skupina, noćas je nakon utakmice bilo većinom mirno.

Ključne riječi

Komentara 18

TA
Tarantula
11:12 26.05.2022.

Trebamo li i za ove revolucionare misu uplatiti ili skupljati za odvjetnike? Zašto se huligane koji rade pi...rije za vrijeme svake utakmice, pa i minornog sportskog događaja ne privede u samnicu i tako jedno 20 godina da se nauče kako se treba ponašati i da nije normalno napadati policiju bakljama, palicama, vatrogasnim aparatima i to u blicini benzinske postaje gdje je moglo doći do ozbiljne eksplozije i na desetke mrtvih.

F7
f77777777f
11:42 26.05.2022.

juće iz zračne luke pleso odletjelo 100 čartera u roterdam da bi bbb napravili rsanje,koje gluposti

F7
f77777777f
12:07 26.05.2022.

koji bbb,hrvati iz kosova,srbije,crne gore bih su bbb,pa daj nek ih izruće hr,tvrdim da neće ni jednoga jer nijedan nije iz zg,ovo je smišljeno da bi se opravdao postupak torcide na a1 i tako se izjednačili svi navijaći,vrlo prozirno ,provjeritee od kud su ti tzv bbb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije