Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 11. NASTUPU

VIDEO Modrić zabio svoj prvijenac za Real: Igram sve bolje!

Real Madrid (1)
Foto: AFP
1/5
Autori: Predrag Jurišić, Antonela Vukorepa/VLM
03.11.2012.
u 21:51

- Sviđa mi se Modrić, navikava se i dobro radi svoj posao. On je sjajan igrač - rekao je Mourinho nakon utakmice

Utakmica je lagano "umirala", igrala se 91. minuta, Real je na svom Santiago Bernabeu držao čistih 3:0 protiv Zaragoze. Sudac je pogledavao na sat, Real je krenuo u još jedan napad, napaćena obrana gostiju izbila je loptu iz 16-erca, ali samo do – Luke Modrića! I hrvatski je reprezentativac od prve, lijevom nogom s 20 metara, gađao i pogodio donji desni kut vratara Roberta Jimeneza.

Luka je, eto, "probio led", u 11. utakmici za madridsku momčad napokon je zatresao mrežu, bio je to njegov prvi pogodak u službenim klupskim utakmicama od 2. svibnja, kad je zabio Boltonu svoj posljednji zgoditak za Tottenham.

- U  svakoj utakmici sve se bolje osjećam. Nisam imao normalne pripreme za sezonu i morao sam trenirati sam, no kako vrijeme prolazi sve bolje igram i osjećam se - rekao je Luka.

Ovu će utakmicu Luka zauvijek pamtiti, igrao je u paru s Essienom na poziciji zadnjeg veznog i bio je jedan od najboljih Realovih igrača. Inicirao je i vodstvo madridske momčadi – izveo je korner, Arbeloa je tukao glavom, Roberto je loptu kratko odbio, a taj je "odbijanac" Higuain zakucao u mrežu. Deset minuta kasnije Luka je dobio i žuti karton zbog oštrog starta, a dobru je igru začinio pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Uz Higuaina i Modrića, strijelci su još bili Di Maria i Essien.

Ovo je, inače, bila 100. službena pobjeda Reala pod vodstvom Josea Mourinha, pa je tako portugalski trener postao peti u klupskoj povijesti koji je upisao 100 i više pobjeda, Osim njega, to su još ostvarili Miguel Munoz, Leo Beenhakker, Luis Molowny i Vicente Del Bosque.

Mourinhu su za 100 pobjeda trebale 133 utakmice - 86 prvenstvenih, 27 u Ligi prvaka, 16 u španjolskom kupu i četiri u super kupu. Uz 100 pobjeda, Mourinho ima 18 remija i 15 poraza, uz fantastičnu gol-razliku 363:113. Ovo je, inače, drugi put u karijeri da je Mourinho "probio stotku"! Učinio je to i sa Chelseaom, no bilo mu je potrebno 15 utakmica više nego s Realom.

Mediji kritizirali Madriđane

Inače, špajnolski mediji unatoč uvjerljivoj pobjedi nisu nešto blagonakloni prema Realu. Pišu kako je Zaragoza bila sjajna te kako će se rijetko koja pobjeda ovako malo slaviti?! Dotaknuli su se i Modrića za kojeg kažu kako je uz Essiena dokrajčio protivnika, no stigla ga je i kritika:

''Izgubio je više lopti nego što je trebao'', piše AS.

Jose Mourinho bio je više nego zadovoljan.

- Sviđa mi se Modrić, velik je igrač, brzo se prilagodio i dobro radi svoj posao. On je sjajan igrač - rekao je Mourinho nakon utakmice.

Oduševljeni su i navijači Reala koji po forumima i Twitteru pišu pohvalne komentare.

''Luka je vrijedan svakog penija kojeg su platili za njega'', piše jedan od navijača.

''Modrić izgleda kao da je odigrao već 500 utakmica za Real'', dodaje drugi.

Čestitali Butragueño i Štimac

Sportski direktor Reala Emilio Butragueño pohvalio je jedina pojačanja Madriđana ovog ljeta koja su konačno upisala prve pogotke.

- Sjajna je vijest da su Modrić i Essien zabili. Svaki put sve bolje i bolje sudjeluju u u igri momčadi.

Na prvom golu u dresu Reala Modriću je čestitao i izbornik Igor Štimac. I to naravno preko Facebooka.

- Čestitke našem Luki Modriću za prvi gol u dresu kraljevskog kluba! Bravo Luka!!! - napisao je izbornik.

>> Nudim milijun eura nagrade onome tko Modriću oduzme loptu

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar WindFucker
WindFucker
21:58 03.11.2012.

Piše: Večernji list Uskoro opširnije... __________________________________________________________ Ovako dobar članak nisam već dugo pročitao:))

OB
-obrisani-
21:59 03.11.2012.

Gledao sam cijelu utakmicu i moram reći da rezultat malo vara.Zaragosa je bila vrlo jak protivnik!Modrić je po mom mišljenju odigrao odlično!Imam dojam da se polako uživio u momčad.

GO
golo
21:57 03.11.2012.

luka je bio dobar danas, ovaj zgoditak ce ga i dalje opustiti tako da bude jos i bolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije