Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugurao se u prvih 30

VIDEO Ivici ipak bod na Streifu nakon diskvalifikacije Šporna!

'Ivica Kostelic of Croatia speeds down the course during the third training for the Alpine Skiing World Cup downhill ski race in Kitzbuehel January 24, 2013. REUTERS/ Dominic Ebenbichler (AUSTRIA - Ta
Reuters/Pixsell
26.01.2013.
u 12:59

Našem skijašu rezultat u spustu važan je i zbog sutrašnjega slaloma jer se te dvije utrke boduju za kombinaciju.

Na legendarnom Streifu u Kitzbühelu, na najtežem spustu sezone, Ivica Kostelić trebao je ostati bez bodova nakon što je utrku koju prati više od 40.000 gledatelja, završio na 31. mjestu sa +2.97 sekundi zaostatka za pobjednikom Talijanom Dominikom Parisom. No, naknadno je suspendiran Slovenac Andrej Šporn, pa se tako hrvatski skijaš popeo za jedno mjesto, na 30. i osvojio jedan bod!

Hrvatski je skijaš stazu odvezao bez nekih velikih pogrešaka, a najsporiji je bio u srednjem dijelu gdje je od +0.78 stotinki zaostatka došao na +1.82 sekunde zaostatka te je u cilj ušao kao 23., ali su ga prestigli neki skijaši, pa je ispao iz kruga osvajača bodova.

Rezultat u spustu važan je za našega skijaša i zbog sutrašnjega slaloma (prva vožnja u 10.10 sati, druga u 13.30) u Kitzbühelu, jer se te dvije utrke boduju za kombinaciju. A najveća prijetnja Profesoru sigurno će biti šesti slalomaš svijeta u ovom trenutku, Francuz Alexis Pinturault, koji je bio samo 27 stotinki slabiji od našega skijaša u spustu. Tu je i Christoph Innerhofer, koji ima sekundu i pet stotinki prednosti u odnosu na Ivicu, ali to bi Kostelić ipak morao nadoknaditi u dvije slalomske vožnje jer Talijan baš i nije dobar u tehničkim disciplinama.

Inače, današnju utrku spusta obilježio je težak pad Talijana Petera Filla koji se zabio u ogradu nakon jednoga zavoja, okrenuo se u zraku i pao nezgodno na leđa. Srećom, nekih težih posljedica nije bilo.

Komentara 6

BR
BratCroat
13:38 26.01.2013.

Rvacko skijanje odlaskom Kostečića postaće lošije od srbskog. Ako slućajno netko iz Rvacke dokaže svoj talent, možda će ga primiti Slovenija i tako mu osigurati koliko toliku budučnost.

CH
chemica
14:04 26.01.2013.

Nego, a kog vam vraga znači to "legendaran"? Nikad čuo za taj vaš "Streif", kao ni devedeset devet posto ljudi u ovoj zemlji. Valjda samo onaj tko se tamo skijao zna za njega. Par buržujčina.

LU
lukarak
14:41 26.01.2013.

Pa legendaran je, jedan od tezih. Kad stojis pri vrhu i gledas dolje, vidi se kakva je staza. Nije jedina, ima ih jos. Meni je najdraza ona u Val d'Isereu, a cujem da je i Lauberhorn dobar, no to je Svica koja je skupa, tam nisam bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije