Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI NAPADAČi zabijaju

Video: Eduardo da Silva i Mandžukić zabili prvijence

Eduardo da Silva
Reuters
07.08.2010.
u 21:51

U stilu velikog strijelca Eduardo da Silva zabio je u premijernom nastupu za novi klub.

Šahtar je u 5. kolu ukrajinskog prvenstva slavio pred 29.000 gledatelja na Donbas areni protiv Sevastopolja s 5:0, a naš napadač, za kojeg je bogati vlasnik izdvojio 7,5 milijuna eura, zabio je za Šahtarovo vodstvo 2:0 u 42. minuti. Slobodan udarac izborio je Willian, Jadson je centrirao, a Eduardo je u skoku bio spretniji od braniča i zabio premijerni gol.

Kao što je i najavio, trener Mircea Lucescu zamijenio ga je već na poluvremenu.

– Zadovoljan sam Eduardovim debijem, treba znati da on sad nije spreman kao ostali igrači. No, očito je da ćemo mu morati naći pravu poziciju na terenu. Protiv Sevastopolja je bio prednji napadač, vidjet ćemo hoće li i dalje biti tako.

Srna je igrao 90 minuta.

Isti dan kad i Eduardo prvi gol za novi klub zabio je još jedan reprezentativni napadač, Mario Manžukić. U pobjedi Wolfsburga u prijateljskoj utakmici protiv Evertona (2:0) Mandžukić je zabio vodeći gol u 18. minuti, a na terenu je bio do 81. Mandžo je na startu okrunio inicijativu zelenih i na drugoj vratnici spremno dočekao dodavanje Riethera. Imao je priliku i u drugom dijelu na Džekino dodavanje.

Vatromet golova na stadionu Poljske vojske u Varšavi imali su Legija i Arsenal (5:6). Poljski je sastav nakon 36 minuta vodio s 3:0! Topnici su izjednačili u 60. na 3:3, do kraja je postignuto još pet golova. U golijadi je stradao naš vratar Marijan Antolović, dok je Ivica Vrdoljak izašao nakon 28 minuta.

“Veća šteta od poraza za Legiju je ozljeda Vrdoljaka koji je imenovan kapetanom Legije. Bio je najbolji na terenu, često je prekidao napade Engleza, ali je morao rano izaći”, piše sport.pl.

Tottenham je pobijedio Fiorentinu s 3:2, a od naših igrača ušao je samo Kranjčar, u 45. minuti. Ćorluka je ostao na klupi, a Redknapp je poštedio Modrića koji se oporavio od ozljede.

Utakmicom Superkupa između Chelseaja i Manchester Uniteda danas (16 sati) na Wembleyu počinje nova sezona na Otoku.

Ivan Perišić zabio je dva gola za pobjedu Bruggea u prvenstvu protiv Sint-Truidena (4:1).

Komentara 7

OB
-obrisani-
21:08 07.08.2010.

Sram vas bilo,zar je to sve...? Kad treba popljuvat,onda vam nema prenca... Bravo Dudu,samo nastavi tako , nek te zdravlje prati i od ozljeda cuva...

XY
xyxyxy
21:16 07.08.2010.

luena, kakvih problema ti imaš? Jel ti piše \"Uskoro opširnije\". Dakle, izvještaj će doći. Bravo Eduardo. Sad pošalji zahvalu Wengeru što nije vjerovao u tebe.

ZV
Zvezdaforever
01:04 08.08.2010.

Pa Eduardo nije ni dirnuo loptu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije