Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za doček

VIDEO Crveni vragovi u paklu: Bježali na stražnji izlaz od rulje!

Wayne Rooney
AFP
20.11.2012.
u 11:27

- Apsolutno! Izbjegli smo ih, došli smo potajno - odgovorio je menadžer Manchester Uniteda sir Alex Ferguson na pitanje jesu li izbjegli navijače Galatasaraya

Manchester United nosi nadimak crveni vragovi, a sad su se napokon saživjeli s tim nazivom – osjetili su kako je to u paklu, istanbulskom paklu. Naime, po dolasku engleskog velikana u Tursku na utakmicu Lige prvaka sa Galatasarayom, domaći navijači priredili su nogometašima s Otoka prigodan "odbor za doček". Na stotine razularenih pristaša Galatasaraya okupiralo je zračnu luku. Neki su se pokušali probiti u unutrašnjost, a kad su naišli na otpor snaga reda, uslijedilo je rafalno bacanje baklji prema ulaznim vratima koja su tom prilikom i razbili. U jednom trenutku počeli su pogrdno skandirati spominjući dva ubijena navijača Leeds Uniteda.

Kako bi se izbjegla moguća tragedija, igrači i vodstvo Manchester Uniteda iz zračne je luke izvedeno na stražnji izlaz, a kad su menadžera Uniteda sir Alexa Fergusona upitali je li im namjera bila izbjeći navijače, samo je kratko rekao:

– Apsolutno! Izbjegli smo ih, došli smo potajno.

Situacija je prijetila da će eskalirati pa je policija čak morala upotrijebiti i suzavac kako bi smirila rulju pred zračnom lukom!

– Ovaj put nismo se susreli s navijačima, ali 1993. bilo je nevjerojatno i doista zastrašujuće. Bilo smo ovdje već nekoliko puta i već smo se privikli na atmosferu u Turskoj. Fanatična je, ali to nije naš problem – rekao je Ferguson, a na Otoku se svi čude jer nisu očekivali da će United ponovno dočekati atmosfera slična onoj iz 1993. godine kad su po dolasku u zračnu luku Atatürk pozdravljeni transparentom "dobro došli u pakao".

Komentara 1

DH
dalibor.hren
17:43 20.11.2012.

Da se to dogodi u Hrvatskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije