Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROJEKT BIVŠEG VATRENOG

VIDEO Briljantan debi Rakitića u Saudijskoj Arabiji! Zabio 'golčinu' za pobjedu svog kluba

Europa League - Final - Sevilla v AS Roma
Foto: Annegret Hilse/REUTERS, ilustracija
1/3
16.02.2024.
u 18:31

Rakitić je u svome bivšem klubu bio istinska legenda. Za Sevillu je igrao od 2011. do 2014. i osvojio Europsku ligu, a vratio se 2020. te tri godine poslije ponovo uspjeh

Prije dva tjedna bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić oprostio se od Seville i potpisao za saudijski Al-Shabab. Već u prvoj utakmici zabio je jedini gol susreta 20. kola saudijske lige protiv Damaka (1:0) i osvojio tri boda. Al-Shabab se trenutno nalazi na desetom mjestu ljestvice s dva boda manje od Al-Wehda i dva boda više od Al-Khaleeja.

Rakitiću su suigrači u 82. minuti susreta dodali loptu na 20-ak metara od protivničkih vrata, a on je svom snagom zapucao i precizno pogodio gornji desni kut. Vratar Damaka ostao je bespomoćan. Snimku pogotka možete pogledati OVDJE.

GALERIJA Arsenal deklasirao Sevillu. (2:0) Španjolska momčad uputila tek jedan udarac prema golu

Europa League - Final - Sevilla v AS Roma
1/19

Saudijski klub znao je da će iskusni Rakitić biti veliko pojačanje u momčadi. Ne samo zbog ovakvih pogodaka, već i sposobnosti da organizirao igru i podupire mlade igrače. Uz to, imat će zadaće i izvan terena. Promovirat će program diverzifikacije gospodarstva vlade Saudijske Arabije, kojim bliskoistočna zemlja nastoji potaknuti razvoj društvenih i kulturnih sadržaja.

VEZANI ČLANCI:

Rakitić je u svome bivšem klubu bio istinska legenda. Za Sevillu je igrao od 2011. do 2014. i osvojio Europsku ligu. Zatim je ostvario transfer u Barcelonu i uzeo pehar Lige prvaka 2015. godine. U Andaluziju se vratio prije četiri godine, a prošle sezone je osvojio još jedan naslov Europa lige svladavši u dramatičnom finalu Romu (4:1; 1:1).

VIDEO Ivan Rakitić je pronašao novi klub: Odlazi nezadovoljan statusom u Sevilli gdje je postao legenda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije