Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
L. A. SLAVIO

VIDEO Biuk zabio prvijenac za Los Angeles: Pogodio u šestoj minuti nadoknade, nisu znali je li ušlo

Foto: Los Angeles FC
1/3
13.03.2023.
u 08:14

Srpski vratar Đorđe Petrović bacio se za loptom pa je Stipe pričekao potvrdu suca utakmice da je prešla liniju prije no što je počeo slaviti.

Nogometaši Los Angelesa noćas su u sklopu drugog kola američkog MLS-a na domaćem terenu s uvjerljivih 4:0 porazili New England Revolution. Svoj prvijenac u dresu kluba zabio je bivši igrač Hajduka, Stipe Biuk, koji je preciznim udarcem stavio 'točku na i' u šestoj minuti sudačke nadoknade. Predstavio se tako navijačima na stadionu Banc of California, na koji je stigao posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka za šest i pol milijuna eura.

Bio mu je to ujedno i prvi start u prvenstvu za LAFC. Prije toga, dobio je 24 minute u slavlju nad Portlandom (3:2), da bi se sada našao u početnih 11. Zanimljivo je bilo vidjeti tko je svoju šansu čekao s klupe - Giorgio Chiellini i Carlos Vela mladog su hajdukovca gledali s klupe, ali ušli u nastavku. Susret je pogotkom u 14. minuti otvorio Bouanga, a na njegov drugi čekali smo do 67. Tillman u 83. utakmicu odvodio 'na spavanje', ali na samom se kraju mreža tresla još jednom.

Krenuli su u kontranapad, Bouanga dobio odličnu loptu na lijevo krilo i potegnuo prema naprijed, stigao u kazneni prostor pa prizemnom loptom kod druge vratnice pronašao Biuka koji je loptu poslao prema mreži. Vratar Revolution Đorđe Petrović bacio se i pokušao izbiti loptu pa isprva nije bilo jasno je li prešla liniju, ali sudac je ubrzo pokazao prema centru i Stipe je mogao početi slaviti.

Pogodak Biuka pogledajte OVDJE

Mladi, 20-godišnji Splićanin redove Hajduka napustio je nakon dvije sezone među seniorima, a u SAD-u potpisao ugovor do kraja 2026. Redovito igra za U-21 reprezentaciju, u čijem je dresu dosad u deset nastupa zabio dva pogotka. Prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura.

Los Angeles je novom pobjedom otišao na trenutno peto mjesto ligaške ljestvice. Prvi je St. Louis City, koji je također stopostotan, ali ima utakmicu više.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije