Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA SMRTI

VIDEO Antologijski govor Nike Kranjčara na komemoraciji Cici, svi su plakali na ove riječi

Zagreb: Komemoracija za Zlatka Kranjčara
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
01.03.2023.
u 10:14

– E, moj Cicek, znam da me sada gledaš odozgo. I da se smiješ jer si me uspio izvući na pozornicu. A znaš koliko to ne volim. Bio si idol, vodilja, prijatelj, bio si dobri duh našega grada – kazao je Niko.

Prošle su točno dvije godine od smrti proslavljenog igrača, trenera, bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije i jednog od simbola Dinama Zlatka Kranjčara koji je u 65. godini preminuo u Zagrebu. Nekoliko dana kasnije održana je komemoracija na kojoj je nekoliko dirljivih riječi tati uputio je i Niko Kranjčar, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Dinama, Hajduka, Tottenhama, Rangersa...

– E, moj Cicek, znam da me sada gledaš odozgo. I da se smiješ jer si me uspio izvući na pozornicu. A znaš koliko to ne volim. Bio si idol, vodilja, prijatelj, bio si dobri duh našega grada – kazao je Niko.

– Često si govorio da me odgojila mama, ali nije to baš tak. Dozvolio si mi da se zaljubim u nogomet. Ne forsirajući me, dozvolio si mi da nogomet volim i živim. Pustio si me da se sam borim i sam pronađem svoj put. Svojim primjerom naučio si me kako voljeti svoje, a poštovati tuđe, kako biti purger i kako biti Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio jest da smo na ovom svijetu svi jednaki – naglasio je Niko, a cijeli govor možete pogledati u videu.

Knjigu "Cico – tak imam te rad", čiji naziv snažno povezuje Kranjčara i njegov voljeni Zagreb, od danas možete pronaći na kioscima. U njoj su na 333 stranice opisani lik i djelo rasnog napadača koji je ostavio dubok trag u hrvatskom nogometu. Nova Večernjakova knjiga, obogaćena desecima fotografija iz arhive obitelji Kranjčar, Večernjeg lista i Pixsella, u prodaji je od 1. ožujka na kioscima, a od 2. ožujka u svim knjižarama.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije