Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez emocija

Vida: Nemam komentara, Dinamo uštedio 2,7 milijuna kuna

'18.09.2012., Zagreb,  Stadion Maksimir - Nogometna utakmica 1. kola UEFA Lige prvaka. GNK Dinamo - FC Porto.  Domagoj Vida.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
25.09.2012.
u 19:24

2,7 milijuna kuna uštedio je Dinamo na kaznama bećarima Sammiru i Domagoju Vidi

Domagoj Vida (23) platit će globu od sto tisuća eura za nezabilježen incident u novijoj Dinamovoj povijesti – otvaranje pivske boce u klupskom autobusu koji je plave vozio u Poreč. Zbog toga je trener Ante Čačić reprezentativcu presudio po kratkom postupku izbacivši ga iz autobusa. Snimka nadzorne kamere u Vukovarskoj otkrit će i nastavak priče – je li gnjevni, inatljivi Vida sjeo na klupu i popio pivo ili ga je razočaran i ponižen izlio u travu...

S tih sto tisuća eura, ako ih ikada plati, izjednačit će se na drugom mjestu po visini kazne u Dinamu s Marijem Mandžukićem. Taj je nestaško Mamiću naletio "na volej" prije tri godine nakon Dinamova poraza od Anderlechta u Europskoj ligi. Zanimljivo, Vida i Mandžukić štićenici su istoga zastupnika Ivana Cvjetkovića, nekadašnjeg centarfora bez mrlje u karijeri.

Postupak za svaku osudu

Zbrojimo li Sammirovih rekordnih 270.000 eura zbog pijanstva i Vidinu stotku, dolazimo do impresivne svote od 2,7 milijuna kuna Dinamove uštede. To je nešto više od pola Šimunićeva godišnjega ugovora.

Naravno da je Vidin postupak za svaku osudu, antipatično bahaćenje pred suigračima i trenerom, kojim je namjerno želio isprovocirati Čačića. Očito njih dvojica više ne funkcioniraju kao uigran tandem. Međutim, totalno je ovoga puta podbacio i Dinamov trener, ne usudivši se iskaliti na nedodirljivoj zvijezdi. Vida koji drsko pije pred trenerom samo će platiti kaznu i sutra opet biti u kadru, a Leko koji se posredno požalio da mu ne odgovara pozicija u momčadi ekspresno je i bez mogućnosti pomilovanja prekomandiran u juniore. Kakav bolan trenerov poraz, Čačić – Vida 0:1!

Domagoj Vida godinama je na glasu kao bećar, ljubitelj zvuka bisernice, okusa rakijice, zova veselice. Pročulo se kako je i u nedjelju, dan nakon povratka iz Rijeke, bio na sodi-bikarboni uklanjajući tragove burne noći. Taj ne priznaje nikakve autoritete, a nije ga pokolebao ni čuveni slučaj Sammirova veličanstvenoga pijanog igrokaza pred Čačićem. Vida dere po svome pa dokle ide! I živi na slavi gola protiv Ludogoreca u 98. minuti: "Sjetite se, Čačiću, da nije bilo mene, ne bi bilo ni Lige prvaka, a ni vas u Dinamu!"

Cijelu priču o Vidinoj kazni pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Dok su se njegovi suigrači borili za ulazak u osminu finala kupa, Domagoj Vida trenirao je u Maksimiru, zajedno sa Šimunićem, Beqirajem... pod vodstvom Damira Krznara.

Nije pokazivao nikakve emocije pri dolasku na trening, samo je rekao:

– Nemam komentara.

Je li vam žao zbog toga što se dogodilo?

– Nemam komentara.

Je li vas iznenadila visina kazne koju morate platiti klubu?

– Nemam komentara.

Ključne riječi

Komentara 8

DA
danijel00
20:16 25.09.2012.

je,sve me strah kak su platili kaznu.pogotovo Sammir koji partija po Mamicevoj jahti,a Mamic sigurno ne zna kaj se na njegovoj jahti događa jel tako?

VE
veteran
21:02 25.09.2012.

To je sve pitanje dali su oni uopče kažnjenji, ja bih rekao da je to prodavanje magle za javnost, oni vole da su igrači sretni i da dobro igraju da ih mogu bolje prodati i pare trpati sebi u džep !

VE
Velikogoričan56
19:46 25.09.2012.

I pametnije mu je da ne komentira nego da se uozbilji, prestane glumiti frajera i počne živjeti sportski, jer odlično zarađuje i red je i da se profesionalno ponaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije