Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVRAT

Vičević novi predsjednik HBS-a i kaznena prijava Kruljcu

\'Karlovac, 12.10.2010. Mladen Kruljac (desno) i izbornik Leonard Pijetraj Snimio Drazen Brajdic\'
Dražen Brajdić
10.10.2011.
u 10:39

Sazvali su redovnu skupštinu za 5. studenoga, no oni više nisu legalni. U ponedjeljak naša odluka ide u Ured državne uprave.

Nakon što je smijenjen s mjesta zapovjednika Kopnene vojske, general Mladen Kruljac više nije ni predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza. Tako tvrde "pobunjenici" koji su se jučer sastali i održali izvanrednu skupštinu.

– S obzirom na to da redovna skupština nije održana već tri i pol godine i da savez ne funkcionira po statutu, da je suspendirao pet klubova i da je isključen jedan klub, skupila se kritična masa nezadovoljnika. Od 41 glasa imali smo 23 predstavnika klubova i toliko glasova, što je natpolovična većina. Novi je predsjednik Ante Vičević iz Rijeke, a članovi novog Izvršnog odbora još su Marijo Šivolija, Pero Tadić, Drago Mijić, Nenad Mitrović, Željko Balov, Ivica Kolak i moja malenkost – rekao je novi dopredsjednik Ante Matas, trener isključenog splitskog kluba Pit Bulla.

Pod točkom razno bilo je i najviše prosute žuči tijekom skupštine. Ništavnim su proglašene odluke bivšeg Izvršnog odbora o suspenzijama klubova, kao što je ništavnom proglašena i odluka IO o isključenju kluba Pit-bull iz Splita čime je hrvatskom olimpijcu i članu Pit-bulla Marku Tomasoviću nanesena velika šteta zbog čega je pokrenut i sudski postupak. Nakon opetovane informacije kako je ovo prva Skupština od 2008. godine, kada je posljednja bila održana u vojarni u Karlovcu što je direktno kršenje zakona jer je tada prije tri godine posljednji put dano financijsko izvješće, koje se po zakonu mora dati svake godine, donesene su odluke da se napravi revizija poslovanja saveza, i s obzirom na sumnje u financijske malverzacije, da se podnese i kaznena prijava protiv ovlaštenih osoba Mladena Kruljca, bivšeg predsjednika HBS-a i Željka Mataje, predstavnika HBS-a u HOO-u.

Član izvršnog odbora Pero Tadić prisnažio je da krivce za ove situacije treba tražiti i u Hrvatskom olimpijskom odboru i Zlatku Mateši, koji nakon brojnih suspenzija koje je donio IO HBS-a nisu reagirali, a najžalosnije je da, iako im je to bila dužnost, nisu natjerali HBS da uskladi poslovanje i statut sa zakonima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije