Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slažu se kockice

Veteran Joe i u 34. godini drži poziciju uz šefa Ćorluku

josip šimunić
Nel Pavletić/Pixsell
27.05.2012.
u 09:41

Izbornik će Lyonova stopera Dejana Lovrena čekati do posljednjeg trenutka za prijavu putnika na Euro

Briljantno prvo poluvrijeme protiv Estonije, posebna izvedba Ive Iličevića i Nikole Kalinića natjerali su kapetana Darija Srnu da na odmoru uđe u svlačionicu.

- Momci, čestitam, sretno vam na Euru – rekao je Srna i okrenuo se kao da odlazi.

Njegove riječi izazvale su smijeh, kapetan je htio reći da im on, kad ovako igraju, i ne treba na Euru. I zaista, Hrvatska je bila odlična, Iličević i Kalinić praktički su već bili otpisani, prekriženi na popisu za Euro, a sada su Bilića natjerali da ih povede na pripreme u Austriju. Neće Bilić spavati do 28. svibnja kada treba predati popis.

Ima 27 imena, Jurica Buljat već je otpao, u Poljsku ne ide ni Goran Blažević, traže se još dva prezimena za otpis. Iličević i Kalinić natjerali su nogometni svijet da priča o njima, a na Euru, ako i odu, vjerojatno neće igrati ni minute. Teško je očekivati da bi Kalinić pored Olića i Eduarda, koji će biti na klupi, mogao ući u igru.

Također, teško bi se Bilić odlučio postaviti u igru Iličevića, a na klupi mu, primjerice, sjede Kranjčar i Rakitić ili Perišić. No, to je lijepa spoznaja za Hrvatsku, govori o širini izbora igrača. A Bilićeva najveća glavobolja je Dejan Lovren. Nitko mu još ne može sa sigurnošću reći što će biti s Lyonovim stoperom. Tek će početi trčkarati, do kraja sljedećeg tjedna možda i udari loptu. Najvjerojatnije će ga Bilić staviti na popis i čekati još koji dan, a onda uoči puta u Poljsku donijeti konačnu odluku. Ne bude li Lovren do tada u punom treningu, onda će teško Bilić na njega računati.

- Medicinska služba mora preuzeti odgovornost i kazati Biliću može li Lovren ili ne. Što će ići na Euro ako će biti ozlijeđen. Već dugo je Lovren izvan stroja, sad će proći mjesec dana, a praktički nije počeo ni trenirati. I da bude sve u redu s nogom, teško se može pripremiti – smatra Ivan Katalinić.

Izbornik ima nekoliko kombinacija sa stoperima. U svim varijantama siguran je Ćorluka, kao šef naše obrane. A za poziciju njegovog partnera konkurent broj jedan je Josip Šimunić. Premda je već u godinama (34), nije se ni naigrao ovog proljeća u Dinamu, Bilić ima veliko povjerenje u njegovo iskustvo, drži da će Joe biti pravi kada to bude najpotrebnije.

>>Cijeli tekst o reprezentaciji i Bilićevim dvojbama pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 9

GA
gafe
10:06 27.05.2012.

Ilicevic mora igrati

Avatar joč
joč
10:12 27.05.2012.

A za koju ..rčinu je ovaj de bill u reprezentaciji..pa ne može on koji igra u nižerazrednom evropskom smeću biti kolega sa igračima koji su zvijezde evropskog nogometa.To je još jedan dokaz da je Bilić korumpirani luzer..luzerčina...

JU
juma
10:02 27.05.2012.

Otkad je Corluka sef nase obrane? Na koliko velikih turnira je igrao za reprezentaciji na poziciji stpera? Na 0,00. Sef obrane moze biti samo Joe, koji je za reprezentaciju odigrao vec 4 velika turnira na toj poziciji i to uglavomm jako dobro, ako ne racunamo black out protiv Australije 2006, kada je jednostavno pukao, jer nije mogao kontrolirati emocije. Dakle segrt ne moze biti sef majstoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije