Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sedmerce

Alilović odveo Veszprem u finale: Izvukli smo izgubljenu utakmicu

Mirko Alilović
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/8
01.04.2016.
u 23:26

Sa po pet golova najefikasniji kod Veszprema bili su Laszlo Nagy i Cristian Ugalde.

Rukometaši mađarskog Veszprema prvi su izborili finale završnog turnira ovosezonske SEHA lige, branitelji naslova su u polufinalu u Varaždinu svladali Meškov iz Bresta sa 24-21 (20-20, 6-11) boljim izvođenjem sedmeraca.

Igrači Meškova vodili tijekom čitavog susreta, u 15. minuti poveli su sa 7-2, te su u još nekoliko navrata imali pet golova razlike, posljednji put u 40. minuti kada je bilo 15-10.

Deset minuta prije kraja još je bilo visokih 18-14 za Meškov, ali Veszprem je na ulasku u posljednju minutu uspio poravnati na 20-20, da bi se potom i obranio u posljednjoj akciji utakmice i izborio sedmerce.

Prilikom izvođenja sedmeraca sva četiri igrača Veszprema bila su precizna, dok su dva igrača Meškova pogodila stativu.

Sa po pet golova najefikasniji kod Veszprema bili su Laszlo Nagy i Cristian Ugalde, dok su po četiri gola za Meškov postigli Dmitrij Kamišik, Rastko Stojković, Aleksandar Tjumencev i Sergej Šilovič.

Veszprem je u finale odveo Mirko Alilović sa 13 obrana.

"Čestitam ekipi na fantastičnoj borbi. Imali smo dva igrača manje i dva gola minusa pred kraj, ali ipak smo prošli. Meškov je znao kako igrati protiv nas i to su napravili. Borbenošću smo došli do penala. Izvukli smo izgubljenu utakmicu, a oni izgubili dobivenu. Presudio je taj psihološki moment kod penala", kazao je Alilović, dok je Ljubo Vukić mogao samo reći da mu nije drago što su izgubili nakon penala.

"S deset igrača smo uspjeli boriti se do samog kraja, a onda smo sami izgubili od momčadi koja koristi svaku grešku", kazao je Vukić.

Finale je na programu u nedjelju od 19 sati, dok će se istoga dana od 16.30 sati igrati susret za treće mjesto.

>>Vujović u žurbi, između dva susreta ide na trening u Brežice

Komentara 1

TR
traflu
12:05 02.04.2016.

Glavno da za reprezentaciju ne može niti jednu obranu imati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije