Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović:

Nije ovo ni izbliza gotovo, idemo ih u Njemačku napasti!

PPD Zagreb
Jurica Galoic/PIXSELL
20.03.2016.
u 13:00

'Znam da još nije sve gotovo, znam da će PPD Zagreb igrati sigurno bolje nego sinoć. Stoga moramo biti stoposto spremni za uzvrat.'

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli ostvariti prednost u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, izgubivši u Areni od RN Löwena, vodeće momčadi njemačkog prvenstva, sa 23:24 (12:10). Previše promašaja i previše pogrešaka u napadu napravili su “plinari” da bi na kraju imali pozitivan rezultat uoči uzvrata u Manheimu 27. ožujka.

Stiv mirniji i na klupi

- S obzirom na sve naše pogreške još je rezultat i odličan. Žao mi je što nismo pobijedili barem s pogotkom razlike. Bila bi ipak bolja atmosfera. No, daleko od toga da ih nećemo napasti u uzvratu i pokušati im uzvratiti pobjedom - rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Domaćinu je krenulo bolje u onom trenutku kada je na vrata stao Ivan Stevanović, miljenik zagrebačkih tribina. Filip Ivić se nije najbolje snašao pa ga je Vujović morao mjenjati.

- Često me pitaju nakon utakmice zašto Stevanović ne počinje među vratnicima. Znate, Stiv puno mirnije prihvaća odluku da kreće s klupe, a Ivić pak puno lošije reagira kada mora ući s klupe - istaknuo je Vujović.

Na konferenciji za novinare domaći trener je rekao da je zadovoljan, bez obzira na količinu pogrešaka njegovih igrača.

Šutevi u “nebo”

- Ovo su sve mladi igrači i ova utakmica za njih je još jedna dobra škola. RN Löwen ovakve utakmice igra tjedno dvaput, dok mi nemamo tu mogućnost da stalno igramo s jakim klubovima. Znao sam da će njemačka momčad igrati 6-0 u obrani i znao sam da puno ovisimo o Šebetiću i Mandaliniću koji jedini mogu nadskočiti i šutirati preko njihove visoke zone. Dogodilo se da su oba zakazala, a tu onda nema pomoći. Na mjestu desnog vanjskog pucača jednostavno nemam igrača za rotaciju nakon ozlijede Stepančića - priča Vujović.

Borko Ristovski pokazao se kao junak utakmice. Čak i nije imao puno više obrana od domaćih vratara.

- Rekao sam mojim igračima da Borko uvijek unaprijed odabere stranu koju će braniti. Tako je i bilo. Trebali su moji igrači trenutak sačekati, vidjeti koju stranu bira i onda uputiti udarac u dio mreže koji ne čuva. No, puno naših udaraca otišlo je u “nebo”, daleko od vratiju Ristovskog. Ostaje nam još 60 minuta uzvrata. Nije ovo ni izbliza gotovo... - rekao je Vujović.

Činjenica je da RN Löwen ove sezone nije izgubio na domaćem parketu u Ligi prvaka. Pali su tamo Barcelona i Vardar, a tek je Kielce izvuklo neodlučeno. No, lani je RN Löwen u osmini finala izgubio obje utakmice od mađarskog Pick Szegeda, u Manheimu 30:34, tako da je prilika tu.

- Bila je to utakmica dviju dobrih obrana. Mi smo malo popustili u završnici prvog poluvremena kada nismo postigli pogodak šest, sedam minuta. U drugom poluvremenu odigrali smo možda najbolju obranu ove sezone i zasluženo smo došli do prednosti. Znam da još nije sve gotovo, znam da će PPD Zagreb igrati sigurno bolje nego sinoć. Stoga moramo biti stoposto spremni za uzvrat. Bio bih zadovoljan kada bismo i u drugoj utakmici pobijedili s pogotkom razlike - rekao je Nikolaj Jakobsen, trener RN Löwena.

Možda će prilika zagrebaša biti što će Njemci do uzvrata morati igrati jednu utakmicu u jakoj njemačkoj ligi.

- Ma, dajte, neće ih to umoriti - zaključio je Vujović.

S obzirom da igraju kod kuće s Bergicherom, bit će to za njih samo - lakši trening.

>> Zagrebaši nisu uspjeli svladati Löwen, na uzvrat putuju s minimalnim zaostatkom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije