Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTAR CEDEVITE

Miro Bilan: Štimac me isprovocirao glumatanjem i stalno mi je nešto dobacivao

29.04.2015., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, treca utakmica finala, KK Cedevita - KK Crvena zvezda. Miro Bilan, Boban Marjanovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
07.01.2016.
u 19:10

U priči o velikoj komercijalizaciji Eurolige, Cedevita pobija onu “koliko para toliko muzike” jer hrvatski prvak svira puno bolje no što se od njega očekivalo.

Nikad se nijednom hrvatskom košarkaškom klubu nije dogodilo da u jednoj sezoni četiri puta igra u nekom europskom gradu, a to će se ovom prilikom dogoditi Cedeviti koja sutra već drugi put gostuje u Istanbulu. Nakon Efesa u studenom, cedevitašima je sada suparnik Darușafaka, a slijede im i gostovanja kod Fenerbahçea, i još jednom kod Anadolu Efesa.

Ovaj put cedevitaši gostuju kod momčadi koja je devet puta skuplja od njih.

– Ako je točna informacija španjolskih novinara, onda ova momčad Darușafake stoji 18 milijuna eura – kaže Cedevitin trener Veljko Mršić i objašnjava kako je to moguće da jedan klub u tako kratkom roku i bez značajnijih rezultatskih referenci postane euroligaš, i to putem pozivnice.

Bilan odličan u Beogradu

Novac otvara sva vrata. Glavni sponzor Darușafake je Doguș grupa, a to je uz Turkish Airlines jedan od glavnih sponzora Eurolige.

U priči o velikoj komercijalizaciji Eurolige, Cedevita pobija onu “koliko para toliko muzike” jer hrvatski prvak svira puno bolje no što se od njega očekivalo. A to vrijedi i za njene pojedince, posebice za centra Miru Bilana koji igra najbolju sezonu.

– Nikad nisam imao veće samopuzdanje. Toliko vjerujem u svoje odluke na terenu da čak i kada se dogodi neka pogreška ili slabija utakmica, time ne razbijam glavu.

Tako je Miro djelovao i na parketu beogradskog Pionira gdje je Cedevita, nadjačavši Zvezdu (80:79), izborila jednu od najvažnijih pobjeda sezone.

– Veliki je gušt donijeti bodove s najtežeg gostovanja u ABA ligi.

Za taj gušt Bilan je morao dobiti psihofizički rat sa Zvezdinim centrima Štimcem i Zirbesom. U toj borbi Miro je čak dobio i tehničku jer je načas izgubio kontrolu, što se njemu rijetko događa, i bacio loptu na ležećeg Štimca.

– Isprovocirao me Štimac s tim glumatanjem, a upravo zvezdaši igraju fizički najsnažniju obranu. Štimac se teatralno bacio kao da sam ga udario laktom, na snimci je to tako i izgledalo, a kontakta zapravo nije ni bilo. Ponijelo me u tom trenutku pa sam u jednoj akciji zaradio treći i četvrti prekršaj i ostavio momčad na cjedilu.

Sve su to top centri

– Nije da on nisko udara, ali mi je stalno nešto dobacivao kada bi mu sudili prekršaj. Možda sam im ja bio cilj nekog njihova psihološkog rata.

Takvo što možda ga čeka i večeras u Istanbulu (20 sati) jer Miro više nije “tamo neki centar”, već jedan od boljih u cijeloj Euroligi.

– U Top 16 svaka momčad ima top centre i to je viša razina izazova za mene. Darușafaka ima trojicu, Slaughtera, Erdena i Savaša, i to ponekad i nije dobro jer ne mogu svi biti zadovoljni. Sve su to dobri igrači koji traže svoje uloge.

>> Miro Bilan dobio veliko priznanje - proglašen je najboljim u ABA ligi

Komentara 2

FO
fora245
21:27 07.01.2016.

ma svaka ti cast sto si kretenu u sred bg zube pokazao i da ste izgubili potez je bio vrijedan divljenja.doduse kao profesionalac ...ali opet ponese te. bravo

Avatar rashomonn
rashomonn
15:15 08.01.2016.

Za Batu Mirkovića je mala beba, kada je Bata na maksimiru zavrnuo Jarniju jajca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije