Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELJKO MRŠIĆ:

Lokomotiv nam je očitao lekciju, moramo više živjeti sportski

Veljko Mršić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
26.02.2016.
u 09:25

'Obrambeno smo jako loše ušli u utakmicu, a to kako igrate u obrani reflektira se i u napadu.'

Tko je i pomislio da bi Cedevita mogla izboriti četvrtfinale Eurolige taj je usnio fantastičan, ali neostvariv san. Vidjelo se to i sinoć u Krasnodaru gdje su cedevitaši doživjeli težak poraz, šesti u Top 16 Eurolige, od domaćeg Lokomotiva (63:87).

Tražili ih na spavanju, ali...

Trener Zagrepčana Veljko Mršić ponadao se da bi njegova momčad mogla potentnijeg domaćina uhvatiti na spavanju, a na koncu se pokazalo da su njegovi igrači “prespavali” svoje zadaće u određenim razdobljima utakmice. Ponajprije njeno otvaranje jer već u 10. minuti bilo je 29:11.

A posebno je, igrački, “pospan” bio Cedevitin najbolji igrač i prvi strijelac Jacob Pullen. Američki branič nije zabio niti jedan koš iz igre a za trice je šutirao 0-5, a za dvice 0-2. Kada se tome pridoda da je imao četiri izgubljene lopte to mu je donijelo valorizaciju “minus 6” i status najlošijeg igrača na terenu.

– Vidjeli smo dvije različite razine momčadi. Lokomotiv nam je održao lekciju kako se treba igrati, a mi nismo napravili ništa od onoga što smo se dogovorili. Obrambeno smo jako loše ušli u utakmicu, a to kako igrate u obrani reflektira se i u napadu. Napadački je lopta još nekako i išla, no u prvoj smo četvrtini promašili tri zicera, pet otvorenih šuteva za tricu i nekoliko slobodnih bacanja – kazao je Cedevitin trener Veljko Mršić i naglasio:

– Trebamo shvatiti koji su naši limiti, respektirati ono što se dogovorimo prije i živjeti sportski da svatko može dati sve od sebe jer nas onda to čini homogenijom grupom.

Nisu slušali upute trenera

Čini se da u onoj pauzi od tri dana koju je igračima dao trener svi baš i nisu živjeli sportski odnosno da nisu poštivali volju trenera da ne napuštaju Zagreb. I to je jedan od razloga što je Cedevita igrala brzinom lokomotive na ugljen, dok su domaćini izgledali kao brzi vlak. Posebice bivši NBA igrač Anthony Randolph koji je ubacio 28 koševa i sa 13 skokova i pet asistencija zaradio valorizaciju (43) koja mu gotovo jamči status igrača kola Eurolige.

– Randolph je za naše centre vrlo nezgodan jer je on praktički vanjski igrač koji igra na poziciji pet – ustvrdio je drugi Cedevitin razigravač Nemanja Gordić.

Znakovito je da je i zagrebački ogled istih rivala dao najboljeg igrača kola Eurolige, a tada je to bio Malcolm Delaney koji je tada zabio 31 koš (pet trica) i zaradio valorizaciju 41. Premda je ovaj puta Delaney, kao i Pullen, ostao bez koša iz igre, on je to kompenzirao sa 10 asistencija i 6 skokova.

Jedini dvoznamenkasti cedevitaš bio je centar Miro Bilan (11 koševa, 6 skokova) no i on je bio daleko od razine na kojoj smo ga naviknuli gledati ove sezone. Ubacivši tri trice Pilepić je potvrdio svoj visoki šuterski rang, Žganec je dao svoj obol borbenosti, no sve to bilo je premalo i za pristojan poraz u dalekom Krasnodaru.

>> Lokomotiv Kuban nanio Cedeviti najteži poraz ove sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije