Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
46 utakmica u 150 dana

Mršić: Darušafaku smo iznenadili, ali danas je mnogo bolja

Cedevita - Anadolu Efes
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
02.03.2016.
u 20:07

Uoči utakmice s Darušafakom (19 sati, četvrtak), Cedevita produžila ugovor s trenerom Mršićem

Rijetke su prilike kada se na presicama Cedevite pojavljuje direktor kluba, a Davor Užbinec ovom prigodom nije navratio da najavi euroligašku utakmicu protiv Darušafake (četvrtak, 19 sati), nego nešto mnogo važnije. Pojavio se pred novinarima da bi objavio dobru vijest za klub, ali i za njihova trenera Veljka Mršića.

– S obzirom na to da smo već nakon pola godine samostalnog vođenja prve momčadi trenera Mršića prepoznali kao nekoga tko bi mogao biti naš dugoročni projekt, odlučili smo s njim produljiti ugovor na još tri godine. Mršićevim rezultatima i odnosom prema momčadi i klubu više smo nego zadovoljni, a osim toga i sličnih smo razmišljanja pa očekujemo da će nam ova odluka omogućiti daljnji rast kluba, ali i pojačati dovođenje i uvođenje mladih igrača u naš prvi sastav.

Zadovoljstvom je zračio i 44-godišnji stručnjak koji bi na zapovjednoj palubi prve momčadi Cedevite trebao biti sve do 2019.

– Jako sam zadovoljan što ćemo nastaviti suradnju. Zadovoljan sam s uvjetima koje imam za rad, ali i s odnosima u klubu, a i vodstvo kluba očito je zadovoljno sa mnom – zborio je Mršić.

Premda nas i trener i čelnici kluba uvjeravaju da je sve načelno dogovoreno još prije tri tjedna i da je sve definirano još prije 10-tak dana, do objave ove važne strateške odluke došlo je u znakovitom trenutku, baš nakon četiri uzastopna dvoznamenkasta poraza u Euroligi i debakla u Beogradu protiv Partizana. Onome tko zna čitati između redaka jasno je da je ovako tempirana objava odluke o produljenju ugovora aktualnom treneru svojevrsna poruka igračima.

– Nakon osvajanja Ćosićeva kupa došlo je do pražnjenja i dečki su si uzeli slobodno, više mentalno nego fizički, i to nije bio odnos prema poslu kakav bi trebao biti. Najbolje se to vidjelo protiv Partizana protiv kojeg smo promašili 13 slobodnih bacanja, pet zicera već u prvom poluvremenu. Treba nam samo malo više posvećenosti i kvalitetnijeg odnosa prema momčadi, ali i više usredotočenosti. Vjerujem da smo jednim ozbiljnim razgovorom riješili te probleme što mi sugerira i angažman igrača na našem posljednjem treningu – iznosi Mršić i dodaje:

– To su pametni dečki koji su shvatili da smo došli do granice koju ne smijemo više prelaziti. Ja vrlo lako mogu posegnuti za drastičnim potezima kao što je bio onaj koji sam povukao u prvom dijelu sezone (op.p. otpuštanje Zubca), no ja sam uvjeren da za tim neće biti potrebe. Želim da to riješimo ljudski.

Mršić je uvjeren da će se već u ovaj četvrtak vidjeti rezultati tog dogovora i to protiv višestruko skupljeg rivala Darušafake, kluba čiji se proračun proteže i do 20 milijuna eura i koji u svom sastavu ima čak osam stranaca, odnosno pet Amerikanaca. I čiji je vlasnik, vjerovali ili ne, i dalje veliki navijač Fenerbahčea i koji na utakmice svog kluba protiv Fenera dolazi s Fenerovim šalom.

– Vjerujem da će već protiv Darušafake biti puno bolje. Doduše, taj sastav sada igra puno bolje nego u vrijeme kada smo ih mi iznenadili u Istanbulu. Nadam se da ćemo ih iznenaditi i ovom prilikom.

Mršićeva želja za iznenađenjem je, očito, i prepuštanje gostima statusa favorita.

– Na papiru je to tako. Oni su iskusna momčad koja je dobila dvije od posljednje tri euroligaške utakmice, a mi u posljednjih mjesec i pol dana igramo toplo-hladno. No, to je i normalno jer smo u 150 dana ove sezone odigrali već 46 utakmica. Osim toga, mi smo jedini euroligaš koji prije početka Top 16 faze, odnosno prije početka drugog dijela Top 16, nismo doveli novog igrača.

Na presici je bio i dokapetan Luka Babić koji nije bježao od samokritike:

– Htio bih preuzeti dio odgovornosti za loše rezultate u posljednje vrijeme. Ne igram onako kao prije ozljede i probat ću se vratiti kroz jake treninge i veću agresivnost na terenu. Protiv Darušafake imamo priliku vratiti se na pravi put. Nedostaje nam jedna dobra utakmica da vratimo samopouzdanje. Neću se vaditi na ozljedu, no ja sam igrač koji puno ovisi o samopouzdanju pa, kao i momčadi, i meni treba  dobra predstava, timska pobjeda.

Kako je uopće došlo do takvih oscilacija u sastavu za koji igra?

– U toliko velikom broju utakmica lako naiđeš na puno boljeg od sebe i izgubiš samopouzdanje i onda ti se poklopi da se moraš vaditi protiv iznimno kvalitetnog Lokomotiva. Tada dođe do nesigurnosti koja se može sanirati jednom dobrom utakmicom. Kao što je bilo jesenas kada smo nakon četiri poraza u nizu u Istanbulu pobijedili Anadolu Efes i započeli jednu sjajnu seriju igara – ističe Babić.

>>Veljko Mršić: Iza ovakvih poraza stoji neki dublji problem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije