Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGAL - FRANCUSKA 0:1 Prevagnulo je bogato iskustvo tricolora koji putuju u finale

Veliki Zidane vodi Gale prema tronu

francuska-txt.jpg
import
05.07.2006.
u 22:57

Fabian Barthez, čovjek koji je u karijeri obranio svašta, ali i znao dosta toga popiti, u 75. minuti je na kocku stavio put Francuske u najotmjeniju utakmicu koju jedan nogometaš može igrati. Ronaldov, doduše nezgodan udarac nije uhvatio, ispala mu je lopta iz krila, a u zrak je skočio još jedan doajen nogometa ovog doba Luis Figo.

No, nije dobro zahvatio loptu, ona je otišla gore na mrežu. Bio je to Portugalov promašeni "servis" za ostanak u meču. Prije toga Henry je sjajnim driblingom nadmudrio Carvalha, a najveći od najvećih Zinedine Zidane prevario je odličnog Ricarada. Za 1:0, za Berlin, za finale.

Iako nitko nije vjerovao u spoj francuskih "old-timera" i nekih žilavih klinaca, u nekog Raymonda Domenecha, Gali su u još jednoj iscrpljujućoj borbi znali pronaći svojih pet minuta i stići do cilja. Još jednom smo gledali čarobno poluvrijeme Zinedinea Zidane, čovjeka koji se oprostio od klupskog nogometa, koji pleše svoj posljednji tango tu u Njemačkoj.

S toliko duha i vica, taj je simpatični nogometaš rolao, podvaljivao na kraju i napravio ono što je morao - zabio iz tog jedanaesterca, i poveo svoju reprezentaciju prema zvijezdama. Imao je i Henrya u tom prvom dijelu, živahnog Riberyja i dva noseća zida Vieiru i Makalelea. I silnu upornost u nastavku kad su stenjali pred portugalskim napadima izvlačeći posljednji atom snage.

Cijelu utakmicu kao stršljen oko Gala letio je Cristiano Ronaldo, igrajući jednu od svojih boljih utakmica za Portugal, opterećen stalnim zvižducima nakon četvrtfinalne priče s Wayneom Rooneyjem. Vukao je Portugal, nerijetko se i teatralno bacajući, što je bilo iritantno.

No, samo je on jučer pokazao klasu. Na žalost svih navijača odjevenih u crveno, nisu ga pratili Deco i Maniche. A, bez ta dva motora portugalski brod nije bio dovoljno dobar da krene prema sjeveru i finalu, spustit će se prema Stuttgartu i utakmici za utješno treće mjesto. Gdje ih čekaju ranjeni, ali sigurno motivirani Nijemci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije