Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHRISTIAN FALK

Veliki preokret: Gvardiol odbija ostati u Leipzigu. Želi otići prije ključne stavke ugovora

Bundesliga - RB Leipzig v Union Berlin
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/4
12.03.2023.
u 09:44

Direktor i trener bundesligaša izjavili su kako će Hrvat ostati do 2024., kada će mu se aktivirati otkupna klauzula. Međutim, Joško se s time ne slaže. Gleda prema Otoku, na kojem su brojni klubovi zainteresirani...

Joško Gvardiol (21) najvrjedniji je stoper svijeta prema Transfermarktu s cijenom od 75 milijuna eura. Član hrvatske reprezentacije i RB Leipziga uskoro bi mogao postati naš najskuplji transfer u povijesti, a kandidata koji se bore za njegov potpis je napretek. Svako malo o njemu stižu nove informacije i glasine iz krugova poznatih sportskih novinara, poput Fabrizija Romana ili Christiana Falka, zaduženog za njemačko tržište.

Upravo Falk sada donosi velike vijesti oko Gvardiola i njegove sudbine u Leipzigu. Naime, direktor kluba Max Eberl ranije je obznanio kako ga želi zadržati što duže i zasad nije zainteresiran za prodaju. Upitali su je li dobio koju ponudu za Gvardiol na mail, a odgovorio je da sve završe u spamu. Želja kluba je da ostane do srpnja 2024., kada će mu se aktivirati otkupna klauzula od 112 milijuna eura. No, dogodio se preokret i Joško navodno ne želi biti u bundesligašu dotad, već otići na ljeto. 

 

Pratio ga je, između ostalog, klub Matea Kovačića, a istaknuo je da mu je žao što se sve nije realiziralo. 

- Bio sam jako zbunjen. Mjesec dana prije početka prijelaznog roka bio sam na razgovoru kod sportskog direktora. Rekao mi je: 'Joško, nećemo te prodati, trebamo te.' To mi je bilo u redu, nisam imao ništa protiv ostanka u Leipzigu. Međutim, dva dana prije kraja prijelaznog roka nazvao me agent i rekao da je Chelsea poslao ponudu za mene. Naravno da me to jako obradovalo, ali Leipzig je odgovorio da me neće prodati. Nije mi to bilo drago jer sam želio otići u jedan od najvećih klubova i bio sam nesretan takvom odlukom Leipziga, ali morao sam ostati - rekao je za Times naš reprezentativac. 

Nijemac javlja da Manchester City i Chelsea imaju prednost u utrci ispred Tottenhama i Liverpoola, koji su također zainteresirani, a cijena odštete, u slučaju odlaska u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, iznosila bi 100 milijuna eura. U svakom slučaju, Gvardiol će po svemu sudeći srušiti rekord za isplaćen novac za jednog braniča. Isti trenutno drži Unitedov Harry Maguire (87 milijuna eura).

S odlukom o selidbi ne bi se, pak, složio ni trener Leipziga Marco Rose...

01 February 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: DFB Cup, Round of 16, RB Leipzig - TSG 1899 Hoffenheim at Red Bull Arena. Leipzig player Josko Gvardiol on the ball. Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Jan Woitas/DPA
Foto: Jan Woitas/DPA

- Gvardiol ostaje i iduće sezone. Joško mi je rekao da je ovdje sretan. Da, rekao je da želi igrati u Engleskoj, ali ne kada - rekao je. 

Ugovor u Njemačkoj ima do ljeta 2027. Hoće li mladić koji je u 30 ovosezonskih nastupa u klubu zabio tri pogotka otići već za nekoliko mjeseci, tek ćemo saznati...

 

 

Komentara 10

NO
Nordik
17:52 12.03.2023.

Počela slava udarat u glavu, malo prerano.

Avatar bimbopus
bimbopus
05:59 13.03.2023.

Moderni robovi , previše je žurio sa odlaskom .

PL
plajo
13:09 12.03.2023.

A opet .šta imaš od nezadovoljnog igrača, ???neka ide dečko , ako su stavili 100miliona odštetu i ima tko će to platiti u čemu je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije