Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mogli bi bljesnuti

Veliki bi se ovog ljeta mogli otimati za trojicu Hrvata i Dinamovog dragulja

Josip Brekalo
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
02.01.2019.
u 18:07

Dinamo je jedan od rijetkih klubova koji imaju dvojicu igrača na Uefinom popisu

Trojica Hrvata i Dinamov dragulj nalaze se među 50 mladih igrača koji bi mogli bljesnuti ove godine.

U Uefinom užem izboru nalaze se 20-godišnjaci Wolfsburgov napadač Josip Brekalo, Lokomotivin vezni igrač Luka Ivanušec, Dinamov dvojac, defenzivni vezni Nikola Moro i lijevo krilo Dani Olmo. Već ovog ljeta za njih bi se mogli otimati veliki klubovi...

>> Pogledajte video: Siječanj – mjesec velikih transfera: Vatreni na meti triju velikana

Već tri sezone Josip Brekalo igra u Njemačkoj. Iz Dinama je otišao u Wolfsburg i nestrpljivo je vrebao priliku koju je napokon dočekao. Svoj talent je pokazao u igrama za hrvatsku reprezentaciju protiv Španjolske i Engleske. Enigma je za suparničku obranu, jer može igrati s obje strane i često trese suparničku mrežu.

Luka Ivanušec postao je vođa  Lokomotivine igre nakon odlaska Lovre Majera. Najmlađi igrač koji je debitirao za najbolju hrvatsku selekciju.  Ovog ljeta mogao bi biti najskuplji igrač u povijesti kluba.

Lani je zbog ozljede ligamenata koljena Nikoli Moru propao je transfer u Šahtar. Krajem godine vratio se u momčad i na proljeće će sigurno biti jedan od velikih aduta trenera Nenada Bjelice.

Na Uefinom popisu našao se i Dani Olmo, pravi Dinamov dragulj koga klub neće pustiti za manje od 25 milijuna eura. Španjolac nosi igru plavih, a ove jeseni jedan je od glavnih aduta Bjeličine družine koja je nakon gotovo pola stoljeća izborila Dinamu europsko proljeće. Plavi su uvjerljivo prvi u hrvatskoj ligi, imaju 11 bodova više od Osijeka i 12 više od Rijeke...

Josip Brekalo
1/7

Dinamo je jedan od rijetkih klubova koji imaju dvojicu igrača na Uefinom popisu. Ostali su CSKA (Ilzat Ahmetov, Fedor Čalov), Benfica (Joao Felix, Gedson Fernandes), PSG (Moussa Diaby, Stanley N’Soki), Real (Javier Sanchez, Vinicius Junior), Barcelona (Juan Miranda, Ricard Puig), Borussia Dortmund (Jadon Sancho, Achraf Hakimi) i Chelsea (Ethan Ampadu, Callum Hudson-Odoi).

Komentara 3

DU
Deleted user
18:54 02.01.2019.

Ništa nam ne vrijedi ako nam mladi, talentirani igrači koji su u HNL-u čvrsta veličina iznenada odlaze u "velikane" i tamo sjede na klupi. Ni jedan, ma koliko god bio talentiran, nogometaš nije postao veliki igrač zato što je grijao klupu. Srednji klubovi i srednja europska kvaliteta je najbolji put razvoja ka dobrom igraču - tek onda se neka otvaraju vrata "velikana". Imamo takvih "zvjezdanih talenata" dosta koji griju klupe - a mogli su postići mnogo više do dana što nedvojbeno i mogu.

SL
shooshko.luka
19:57 02.01.2019.

dinamo ih ima znaci tri, pribrojit cemomu i ovog iz lokomotive

DU
Deleted user
18:50 02.01.2019.

………..i ako nisu umrli žive još i danas...…….ili rječnikom "velikana" među športskim novinarskim silama VL - ako ne pređu u neki drugi klub ostaju tamo gdje jesu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije