Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorene prijave za Svjetski kup

Velika čast za Hrvatsku, regata u Bolu prva je ove sezone

Windsurfer/Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
15.06.2020.
u 09:33

Natjecanje će se odvijati u disciplini slalom te se očekuje maksimalan broj od 64 natjecatelja u muškoj konkurenciji. Kriterij za start na natjecanju bit će redoslijed Svjetskog kupa iz 2019. godine

Pandemija koronavirusa odgodila je mnoga velika svjetska natjecanja pa tako i ona u jedrenju na dasci. No, windsurferi ne trebaju očajavati, posebice ne oni hrvatski jer sada je regata u Bolu na Braču prva u borbi za Svjetski kup.

Do sada su se trebale održati regate u Japanu, Južnoj Koreji, Portu, Marseilleu, Fuerteventuru, Syltu…, no prisilna pauza ih je odgodila i kockica je pala na start u Bolu.

Otvorene su prijave za natjecanje za Svjetski kup u jedrenju na dasci PWA World Tour Croatia 2020. godine koji se održava u Bolu na Braču od 13. do 18. srpnja. Prijave traju do samog početka događaja.

Natjecanje će se odvijati u disciplini slalom te se očekuje maksimalan broj od 64 natjecatelja u muškoj konkurenciji. Kriterij za start na natjecanju bit će redoslijed Svjetskog kupa iz 2019. godine.

Ukoliko bude popunjena startna lista, organizator je osigurao wild card za domaćeg natjecatelja Iana Anića. U ženskoj konkurenciji se očekuje oko 20-ak najboljih natjecateljica svijeta.

S obzirom na to da je ovo prva takva regata sezone u slalomu za Svjetski kup, na Brač će vjerojatno doći najbolji svjetski natjecatelji, a među njima i bivši svjetski prvak i najbolji hrvatski windsurfer Enrico Marotti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije