Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAND SLAM

Uspjeh karijere sjajne Petre Martić! Plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa!

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
02.06.2019.
u 13:38

Petra je u ovom meču izvela veliki preokret. Kanepi je dobila prvi set sa 7:5, zatim i u drugom povela s 2:0, ali onda je Martić napravila sjajnu seriju i osvojila šest uzastopnih gemova i uzela set

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale Grand Slam turnira Roland Garros svladavši Estonku Kaiju Kanepi (WTA 88.) s 5-7, 6-2, 6-4 nakon dva sata i 14 minuta igre. 

Martić se po prvi puta u karijeri plasirala u četvrtfinale Garrosa, a pokazala je i veliku mentalnu snagu jer je nadoknadila zaostatak 5-7, 0-2.  

Prvi set je Martić izgubila iako je prva napravila "break" kod 2-2, no žilava Estonka je odmah vratila izgubljeni servis, a u 12. igri iskoristila slabije serviranje Petre i uzela prvi set sa 7-5. Kanepi je i u drugi set krenula s vodstvom od 2-0, no na svu sreću 28-godišnja Dućanka je ipak pronašala svoju igru i nanizala šest gemova zaredom za poravnanje u setovima. 

Kanepi je bolje ušla i u odlučujući set, povela je opet s 2-0, no Petra se ponovno vraća iz zaostatka, vodi s 3-2, ali opet gubi svoj servis. U sedmom gemu Martić propušta tri lopte za obrat, ali je zato uspjela u devetoj igri doći do novog "breaka" i šanse da svojim servisom završi meč. Servirajući za meč Petra je realizirala prvu meč-loptu i došla do četvrtfinala

Bio je to prvi susret Martić i Kanepi. 

U četvrtfinalu Martić ide na Čehinju Marketu Vondrousovu, 44. igračicu svijeta, koju je Martić dobila u finalu Istanbula prije mjesec dana. 

>>>> Pogledajte u galeriji na vrhu teksta kako je Lovren slavio naslov Lige prvaka sa suigračima

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Django
Django
17:21 02.06.2019.

Cura ima cojones kao lubenice. Čilić i Čorić bi mogli puno toga naučiti od nje. Prije svega da nikad nema predaje, pogotovo ako ti baš ne ide.

AF
Ana_from_Barcelona
15:37 02.06.2019.

Go, Petra, go! Do kraja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije