Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Veldin Karić igrao za Rome protiv vatikanske momčadi: Sudio nam je Ciro Immobile

Ivica Galovic/PIXSELL
24.11.2021.
u 17:30

– Ambasador sam u borbi protiv rasizma i svih vrsta diskriminacije. Nije bilo drugih poznatih igrača, osim Immobilea koji je sudio, a bilo je djece iz Kameruna, djece s Downovim sindromom...

U humanitarnom susretu između Svjetske organizacije Roma i vatikanske momčadi Fratelli Tutti, koju je podržao papa Franjo, zaigrao je naš poznati nogometaš Veldin Karić.

Utakmica je održana u okviru borbe protiv rasizma i diskriminacije, a Lazio je odigrao ključnu ulogu u sponzorstvu i organizaciji utakmice, pa je čast da bude sudac tog susreta dobio napadač Lazia Ciro Immobile, navodno na poziv pape Franje. Susret je završio 7:7, a Karić, bivši napadač Varteksa i Dinama, također je sudjelovao.

– Nisam puno igrao, možda desetak minuta, ali stvarno je bilo prekrasno biti dio svega toga – kazao nam je Veldin Karić i objasnio kako se našao na popisu onih koji su nastupili u toj lijepoj akciji.

– Ambasador sam u borbi protiv rasizma i svih vrsta diskriminacije. Nije bilo drugih poznatih igrača, osim Immobilea koji je sudio, a bilo je djece iz Kameruna, djece s Downovim sindromom... Od naših tu je naravno bio i Toti Dedić, predsjednik udruge Svjetska asocijacija Roma, koja se bori protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva. Nazočili su i predstavnici Dinama, u Rimu je bio predsjednik Dinama Mirko Barišić sa suprugom – kazao nam je Karić.

Kad smo ga pitali kako se vrhunski napadač snašao u ulozi suca, hvalio je Immobilea.

– Ma svaki igrač zna suditi, a Ciro Immobile sudio je bolje od 'pravih' sudaca – uz smiješak je kazao Veldin Karić koji je i dalje u nogometu.

– Treniram klince Varteksa u četvrtoj ligi, imam A trenersku licenciju, a sad namjeravam stići i do Pro licencije.Vidim se u trenerskom poslu – rekao nam je ovaj legendarni napadač koji je igrao u brojnim klubovima, ali najviše za Varteks.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije