Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA ZOI

Vedran Pavlek: Ivica u Soči nosi svoj madrac

Ivica Kostelić
Foto: Reuters (Ilustracija)
02.02.2014.
u 15:30

– Nastojim da oni koji imaju izglede za medalju imaju najbolje moguće uvjete. To su Ivici posljednje Igre i ne smije se dogoditi da neki detalj ne štima – kaže Pavlek.

Vedran Pavlek, direktor skijaške vrste, u Soči će krenuti već danas, pet dana prije svečanosti otvaranja, kao prethodnica našim najvećim adutima Kosteliću i Zrnčiću Dimu koji kreću u utorak, dok će ostali skijaši doći naknadno.

– Nastojim da oni koji imaju izglede za medalju imaju najbolje moguće uvjete. To su Ivici posljednje Igre i ne smije se dogoditi da neki detalj ne štima.

Pavlek kaže da su pripreme za utrke Svjetskog kupa pa i za Svjetsko prvenstvo puno jednostavnije.

– Sva ta procedura dolaska, akreditacija, smještaja, puno je uhodanija nego na ZOI.

I ovaj put smještaj je rezerviran davno.

– Pregledali smo sve još prije dvije godine, no kako se nije znalo što će biti sagrađeno a što neće, na finalizaciju sam išao u listopadu.

Po tradiciji, ekipa će biti u selu, a Ivica i njegova pratnja u iznajmljenoj kući.

– Sretna je okolnost što je sportsko selo jedna od međustanica gondole, dakle iz sela se ide izravno na žičaru. Ivičina je ekipa u kući pokraj sela pa i oni mogu odmah na žičaru. Ja sam pak u hotelu Park u podnožju. Dobro je to što je gubljenje vremena na transport minimalno, svi mogu iz kreveta na žičaru.

Tko čini Ivičinu ekipu?

– To su Ante i Janica, serviseri Samaržija i Bahovec, pomoćni treneri Lalić i Jakopović te fizioterapeut Pršo. Ghedina će biti u selu, a drugi tjedan doći će i Ivičina majka Marica, a imat ćemo i kuhara Sinišu Škendera.

Ovih se dana postavljalo pitanje treba li u pratnji sportaša ići toliko ljudi?

– To su ljudi koji su s tim skijašima cijelu godinu. Ni jedan više.

Može li jedan serviser uopće opsluživati više skijaša od jednog?

– Kvalitetno ne. Štoviše, skijaši koji voze sve discipline trebaju dvojicu servisera jer na lageru imaju 60 do 100 pari skija, a jedan čovjek to ne može kvalitetno napraviti. Pogotovu ne usred sezone kada se svaki dan trenira, u međuvremenu putuje i vozi po više disciplina. Ivica često nakon treninga spusta poslijepodne trenira slalom, a u isto vrijeme radi se i test skija za sljedeći dan.

S obzirom na količinu aktivnosti, skijaš poput Ivice treba i pomoćne trenere.

– Oni postavljaju staze, za vrijeme spusta stoje uz stazu, Buci obično snima kamerom, a Maglenka je u cilju. Uostalom, mora netko i nositi 72 komada prtljage koliko s Ivičinom ekipom ide u Soči, a to su skije, stolovi, boksovi s alatom, kolci, štapovi..., a Ivica nosi i poseban madrac zbog problema s leđima jer ne smijemo biti prepušteni slučaju.

Ekipa Natka Zrnčića Dima sastoji se od četvorice ljudi. Trenera, servisera i kondicijskog trenera. Koliko oni imaju komada prtljage?

– Oni imaju 29 komada prtljage.

Može li se Ivica opet iz Sočija vratiti kao pobjednik?

– U povijesti Igara bilo je puno onih koji se tijekom sezone nisu mogli sastati sa sobom a onda bi se sve okrenulo. Najbolji je primjer iz naše prakse jer je Janica uoči Igara 2002. bila tek u nešto boljem stanju nego što je sada Ivica. Neposredno prije Igara bila je u jednoj utrci treća, i to sam cijeli siječanj ja priželjkivao za Ivicu, da bude u prvih pet ili 10, samo da se uvjeri da može. Ipak, čini mi se da će nam odgovarati i konfiguracija terena i vlažnost zraka i snijega a u takvim uvjetima Fischerove skije su se uvijek dobro ponašale.

>> Ovo je hrabrost! Kostelić se usred zime kupa u moru
>> Gipsova staza velika je prilika za 10. medalju obitelji Kostelić

Komentara 5

KA
kaptol
16:48 02.02.2014.

mislim da mu modrac nece pomoci njegovo vrijeme je proslo moze povesti i kumove i sve ali od njega nema medalje ovaj puta ali vazno je ucestvovati svejedno zelim mu sve najbolje i da se neozlijedi zdravlje je veci prioritet nego medalja

DI
Dingač
16:06 02.02.2014.

nitko ne bi trebao ići u Sočiju ... treba bojkotirati olimpijske igre radi diktatora vladimira Vladimiroviča ... radi igara u Sočiju čitava sela su izbrisana sa karte a seljaci su postali beskućnici ... zar treba slaviti s vladimirom izbacivanje iz domova ljude koji ništa nemaju sa sportom? hrvatska treba odustati od ovih olimpijskih igara ... Ivica je dovoljno postigao u sportu a sada bi mnogo više učinio za hrvatsku kad bi odustao od putovanja u Sočiju.

GO
google385
16:12 02.02.2014.

jeli nose sarme i speka?salim se a ivici kostelicu zelim puno srece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije