Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAV MINISTRA:

Sumnjam da je Davor Šuker osobno crtao svastiku na terenu

Davor Šuker
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
16.06.2015.
u 18:43

' Crtati takav jedan simbol u današnje vrijeme po meni je najblaže rečeno neodgovorno.'

Splitska policija uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka pokušava pronaći počinitelja sramotnog kukastog križa na travnjaku stadiona Poljud, a dok to traje, traju i razni sukobi. Odlučio je stoga "stati na loptu" po tom pitanju ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

- Sumnjam da je Davor Šuker osobno bio na terenu i crtao tu svastiku. Crtati takav jedan simbol u današnje vrijeme po meni je najblaže rečeno neodgovorno, a možda i pokazuje da mi doista trebamo promijeniti nastavu, da moramo promijeniti kurikulume i da kroz ovu promjenu kurikuluma, umjesto da neke činjenice djeca uče napamet, da neke činjenice djeca ipak shvate - rekao je ministar na konferenciji za medije.

Time se napokon odlučio ne izbjegavati temu o kojoj kao ministar dvaju područja direktno povezanih s problemom u kojima je hrvatski nogomet, ali i društvo, svakako morao izreći svoje mišljenje.

Motiv mu je svakako bio u tome što su nastale brojne svađe između ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i Hrvatskog nogometnog saveza, ali i medija koji se ne libe kritizirati jedne i druge.

>> Kamere na Poljudu su snimile počinitelja, policija ga sada mora identificirati

>> Uefa potvrdila: Protiv HNS-a je pokrenut disciplinski postupak!

>> Svastika na Poljudu vidjela se dva dana prije utakmice

>> Vrbanović: To je bio udar na hrvatski sport i državu. Ali, teroristički čin neće nas zaustaviti

Foto: Alcatel

Komentara 26

DU
Deleted user
21:11 16.06.2015.

Ja sumnjam da su kukasti križ nacrtali ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš (HNS) i predsjednik vlade Zoran Milanović.

JU
juma
21:49 16.06.2015.

Konačno jedan ministar iz SDP-a koji misli svojom glavom i na neki način se distancira od ministra Ostojića. Po komentarima vidim kako neki ne razumiju značenje pojma sumnjati u hrvatskom jeziku, dakle sumnjati u neku pretpostavku znači pretpostavljati kako je ista netočna. Zato bih molio VL neka ne unosi pomutnju i piše malo jednostavnije kako bi svi čitatelji mogli shvatiti o čemu se radi.

DU
Deleted user
19:23 16.06.2015.

On se samo divio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije