Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠUŠKA SE, ŠUŠKA

Večernji doznaje: Slovenci žele Igora Bišćana za Kekova nasljednika!

Igor Bišćan
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
15.10.2021.
u 15:24

Naši dobro upućeni izvori tvrde da bi igor Bišćan, jednoga dana kada Matjaž Kek ode s klupe Slovenije, trebao biti njegov nasljednik. No, i vrh HNS-a u budućnosti ozbiljno računa na Bišćana, u jednu ruku on se “odgaja” za Dalićeva nasljednika.

Nije tajna kako izbornik hrvatske reprezentacije do 21 godine Igor Bišćan (43) s njima radi sjajne stvari. Početkom rujna dobio je praktički nove momke i u kvalifikacijama za Euro 2023. vodio ih u četiri utakmice i upisao četiri pobjede. Hrvatska U-21 vrsta je prva u skupini A, ima gol razliku 12:3 i od ove se generacije očekuju velike stvari. A s obzirom na to da igraju pod trenerskom palicom Bišćana, za njegove usluge raspituje se više strana.

Naši dobro upućeni izvori tvrde da upravo u Bišćanu, jednoga dana kada Matjaž Kek ode s klupe Slovenije, čelnici tam,ošnjeg saveza vide njegova nasljednika. Dojmio ih se već kada je s Olimpijom osvojio dvostruku krunu, a trenerski talent sada je potvrdio i vodeći mladu vrstu Hrvatske. Ne bi mu bilo prvi put da dolazi nakon njega jer naslijedio ga je i u Rijeci 2018. godine.

U svemu tome ipak treba naglasiti i još jednu stvar, a to je da vrhuška HNS-a u budućnosti ozbiljno računa na Bišćana, u jednu ruku on se “odgaja” za Dalićeva nasljednika.

Naime, već se neko vrijeme govori kako je on glavni kandidat za klupu vatrenih kada Zlatko Dalić jednoga dana odluči odstupiti.. Bio bi to i logičan slijed, s obzirom na to da kao trener stasa u mladoj vrsti, a ne bi bio ni prvi koji je napredovao tom putanjom.

Slaven Bilić 2004. je preuzeo hrvatsku U-21 reprezentaciju koju je vodio do 2006., a nakon toga preuzeo je A vrstu na čijem je čelu bio do 2012. godine.

Ista stvar bila je i s Nikom Kovačem. On je 2013. preuzeo mini vatrene, vodio ih u šest utakmica, a potom je preuzeo seniore. Bišćan je trenerski posao počeo raditi 2016. kada je preuzeo Rudeš s kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio Drugu hrvatsku nogometnu ligu te izborio ulazak u Prvu HNL. Potpisao je zatim ugovor s ljubljanskom Olimpijom. S njom je osvojio tamošnje prvenstvo i Slovenski kup.

No, predsjednik Olimpije Milan Mandarić ga je smijenio, ali s rezultatima kakve je postigao nije dugo čekao novi posao. Nakon odlaska Matjaža Keka iz Rijeke, 2018. preuzeo je tu momčad. U prvoj sezoni osvojio je Hrvatski nogometni kup pobjedom nad Dinamom 3:1. U rujnu 2019. dao je ostavku, a nekoliko tjedana kasnije sjeo je na trenersku klupu hrvatske mlade reprezentacije.

Zanimljivo je da je kao igrač osvojio 20 trofeja, a samo je 17 puta nastupio za hrvatsku reprezentaciju, i to nikad na velikim turnirima. Naime, u listopadu 2003. napustio je kamp hrvatske reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice s Bugarskom, nakon odlaska iz kampa suspendiran je na šest mjeseci, a sukobio se i s tadašnjim šefom HNS-a Vlatkom Markovićem, koji se zakleo da Bišćan neće igrati za hrvatsku reprezentaciju dok je on predsjednik.

I Bišćan za reprezentaciju više nije igrao... No, izvjesno je da bi u budućnosti mogao voditi tu istu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. 

Komentara 9

RE
RedTree
21:44 15.10.2021.

Mi uvijek u kvalifikacijama za mlade smo dobri, po toj logici je Gračan već trebao biti tri puta izabran. A na Euru u Sloveniji se vidjelo, tri poraza i jedna pobjeda u tijesno, igra ništa posebno. S Rijekom u prvenstvu ništa posebno. Ili Bilić sa svojim starim stožerom da opet složi momčad za idućih 7,8 godina ili Jurić ili Prosinečki, koji je već vodio dvije A selekcije i ima ugled u naciji, kao dvojica prije nabrojana. Biščan ne, kao što je dosta čudnih odluka u A selekciji zadnjih pola godine, tako neke i u mladoj reprezentaciji.

SP
sportiglazba
16:33 16.10.2021.

Zasto bi isao trenirati Sloveniju - bolje je biti trener mladih dok se konacno i nadajmo se sto prije isprazni mjesto Izbornika A reprezentacije pa onda moze konkurirati za to. Trenutno mu dosta dobro ide sa mladima

DU
Deleted user
15:37 15.10.2021.

Nema veze. Imamo mi i boljeg trenera nego Biscan. Imamo velikog strucnjaka Krunoslava Jurcica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije