Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi dragulj

Večernjakova Nada godine, Mateo Kovačić: Ja nisam Messi...

'22.11.2011., Stadion Santiago Bernabeu, Madrid, Spanjolska - Nogometna utakmica D skupine, 5. kola UEFA Lige prvaka. Real Madrid - GNK Dinamo. Mateo Kovacic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
17.03.2012.
u 18:18

– Bilo je malo problema u početku, pogotovo fizički se nositi s igračima u prvoj momčadi. No, malo sam nabio mišićne mase, sad je već lakše – kaže Mateo

Kad ga je Vahid Halilhodžić pozvao da iz juniorske momčadi, u kojoj je igrao kao kadet, dođe na trening najboljih igrača Dinama Mateo Kovačić odmah je prozvan hrvatskim Messijem.

– Nije mi se to svidjelo, nisam ja nikakav Messi, čovjek zabije četiri, pet komada po utakmici, najbolji je strijelac godinama, ja sam tek počeo. K tome, ne volim usporedbe, ja sam Mateo Kovačić – kazao nam je Kova.

I dok ga je Vaha priključio, pravu je minutažu dobio kod Krunoslava Jurčića. I apsolutno ju iskoristio, sa 17 godina ušao je na velika vrata u veliki nogomet. Igrao je Ligu prvaka, u njoj mnogo naučio.

– Bilo je malo problema u početku, pogotovo fizički se nositi s igračima u prvoj momčadi. No, malo sam nabio mišićne mase, sad je već lakše – kaže Mateo.

Za Dinamo debitirao je 20. studenoga 2010. protiv Hrvatskog dragovoljca. Modri su tada pobijedili 6:0, a u strijelce se upisao i Kovačić. Taj gol donio mu je ujedno i titulu najmlađeg strijelca u povijesti HNL-a (16 godina, 6 mjeseci i 4 dana). Kovačić je u Dinamo došao iz Linza, rođen je u Austriji, a sa 12 godina vidjeli su ga plavi treneri. Vidjeli su ga i skauti drugih, velikih europskih klubova, no njegovo je srce uvijek bilo plavo i kad su ga pozvali u Maksimir, nije dvojio, preselio se s roditeljima. Svaki trener u omladinskoj školi u Dinamu bio je pun hvale za njega, igrač je koji se ne boji preuzeti odgovornost. Iako je obično zbog talenta i mogućnosti igrao za starije momčadi od svog godišta, nije se \"skrivao\" već se nudio i tražio igru.

Prošao je i sve reprezentacije, iako mu još nije 18 već je kod Ive Šuška u reprezentaciji do 21 godine. U Dinamu je postao standardni igrač prve momčadi, skupio je ove jeseni 34 utakmice i pet puta bio strijelac, igrao je u svim europskim susretima, kvalifikacijama te utakmicama Lige prvaka. Nogometni biser. Nagrada za Večernjakovu nadu godine nije mu mogla pobjeći. I ovo je vjerojatno samo prva u nizu.

Komentara 4

Avatar DucMan
DucMan
18:57 17.03.2012.

Mateo Kovačić odmah je prozvan hrvatskim Messijem. ------------------------------------------------------------------ Ovakve naše gluposti su naprosto vrh i****izma. Shvaćate li vi kako je stupidno nekoga prozvati hrvatskim ovim ili onim.

MC
Marsijan@c
20:11 17.03.2012.

Mali samo ti nabij jos misica i povecaj brzinu i tehniku. Ne nisi ti Messi(jos) ali se svakako ugledaj na tog igraca.

Avatar germanikus
germanikus
20:27 17.03.2012.

Ovakvih kao što je ovaj paraplegičar bilo je zadnjih 20 godina u hrvatskom nogometu na tone..rezultat skoro ravno nuli!Živi bili pa vidjeli da i od ovog Kovačića neće biti ništa!Dečkima se napuni glava i oni u konačnici zaista pomisle da u HNL- postoje zvijezde!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije