Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik Cedevite

Veber: Svlačionica neće kreirati klupsku politiku...

11.10.2014., Zagreb - ABA liga, 3. kolo, KK Cedevita - KK Partizan. Mladen Veber, Emil Tedeschi.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
06.03.2015.
u 08:47

- Sve postignuto manje nego lani razočaralo bi me, pa i neulazak u finale ABA lige - kaže Veber.

Nakon dva poraza u nizu (Mega Leks, Gran Canaria) i nekoliko loših partija (Cibona, Zadar), koje su završile sretnim pobjedama, osjetljiv je trenutak.

No to je i pravi trenutak za čuti što o momčadi Cedevite i treneru Jasminu Repeši misli predsjednik kluba Mladen Veber, inače drugi čovjek kompanije koja je glavni sponzor kluba (Atlantic Grupa).

I on se slaže da su iduće tri utakmice u ABA ligi (Zadar, Budućnost, Szolnoki) sada važnije od svega.

– Posebno je važno kako ćemo u nedjelju proći u Zadru. To će biti veliki test karaktera, mentalnog stanja.

Poznat kao strastven poklonik košarke, Veber ne skriva što bi ga na kraju ove sezone razočaralo.

– Razočaralo bi me sve postignuto što je manje nego lani. Ako smo lani bili u finalu ABA lige, to je minimum koji sam ja sebi zacrtao, uz osvajanje kupa i prvenstva. Što se pak tiče Eurokupa, osmina finala domet je u okviru očekivanja.

Bi li pobjeda u uzvratu u Las Palmasu bila utjeha za mogući poraz u Zadru?

Mora biti kontinuiteta

– Ne bih rekao. To bi samo bio bonus, no regionalna liga je ta u kojoj moramo imati kontinuitet ako želimo biti klub koji raste iz godine u godinu. Ipak je to domicilno natjecanje iz kojeg se ide u Europu i najbolje ogledalo rada, ono nam treba uvijek biti temelj.

Čim se počelo kalkulirati o tome da Repeša neće biti trener kluba ako ne izbori Euroligu, Veber kaže:

– Ja imam ogromno povjerenje u trenera i naš projekt. Mi klub ne gradimo za sljedeću godinu, već na puno duže i što god da se do kraja sezone dogodi, moj će stav biti jednak, no to ne znači da ja time treneru pružam alibi.

Osim medijima, predsjednik je time poslao poruku i igračima među kojima uvijek ima nezadovoljnika.

– Da, bila je to poruka i njima. Mora se znati hijerarhija, što je čija uloga. Neka se svatko drži svoje domene. Tek ako svi igrači ginu na terenu, a nema rezultata, onda možemo razgovarati, no ako primimo 100 koševa, onda ipak govorimo o voljnom momentu. Neću dozvoliti da mi svlačionica kreira klupsku politiku.

Veber kaže, da se ovo događalo prije dvije-tri godine, bio bi više uspaničen.

– U isto vrijeme lani Cedevita je igrala slično, pala je u formi pa smo na koncu ostvarili odlične rezultate.

Kad se već ne može u svakoj utakmici osloniti na defenzivni voljni faktor, je li ovosezonska Cedevita složena bez dovoljno napadačkog talenta.

Igračima i dalje vjeruje

– Pogodio me poraz od Mega Leksa, najviše zbog igrača koji su si tako uvelike zakomplicirali situaciju, no nije ni to ništa tragično. Ja jesam razočaran doprinosom nekih igrača, no još je prerano za završnu ocjenu, ja u njih i dalje vjerujem.

Ne postigne li momčad zadane ciljeve, određeni broj igrača napustit će klub.

– Mladi Mazalin potpisao je na četiri godine i s njim će se individualno dodatno raditi. Za stil košarke koji traži trener Repeša važno je da nam je momčad što mlađa i što poletnija.

>>Cedevita u utakmici sezone poražena od Gran Canarije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije