Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.09.2014. u 08:15

Išlo nam je na ruku što Portoriko nije imao dominantnog centra. U drugom je poluvremenu samo bilo pitanje s kojom će koš-razlikom završiti utakmica.

Mislim da je pogođena priprema za ovu utakmicu. Skauting je bio odličan. Posebno s obzirom na ozljede nekih igrača Portorika. Ono što se činilo logičnim, to su igrači proveli u djelo. Najvažnije je bilo zatvoriti Bareu i centri su tu odradili vrhunski posao.

Zatvarali su mu preglednost i nije mogao distribuirati loptu. On je nešto i zabio, ali i očekivalo se da će zabiti dvadesetak koševa. Odlično smo otvorili utakmicu i dosta poena zabili smo iz sekundarnog kontranapada na nepostavljenu obranu Portorika. Nakon toga nam se otvorio šut za tri poena. Igrom centara uspostavljena je ravnoteža između vanjske i unutarnje linije.

Išlo nam je na ruku što Portoriko nije imao dominantnog centra. U drugom je poluvremenu samo bilo pitanje s kojom će koš-razlikom završiti utakmica.

Za razliku od prve dvije utakmice, u kojima nismo radili dosta prekršaja na otvaranjima, Portoriku nismo opustili lagane poene. U drugom poluvremenu nam se popravila igra na postavljenu obranu – petorica na petoricu. Tu bih posebno istaknuo Roka Ukića koji je odigrao na visokom nivou. Jako dobro je otvarao našim igračima šut-pozicije iz igre dvojica na dvojicu.

Vidjelo se da je Repeša tražio ozbiljnost, samopouzdanje, nekoliko je puta zvao igrače na time-out, ne iz straha od poraza već zbog želje da momčad zadrži maksimalnu ozbiljnost. A to je važno zbog jakih utakmica koje nas očekuju.

Jer, Portoriko je bio trening-utakmica na osnovu koje ne možemo suditi o kvaliteti naše reprezentacije. S druge strane, dobro je da smo prije nokaut-faze odigrali sa slabijim protivnikom. Važno je da je i Bogdanović pronašao ritam igre i šuta...

>> Hrvatska zabila više od 100 poena Portoriku, ušli smo u osminu finala!

Komentara 3

GA
Gambit
10:11 05.09.2014.

Želio bih vidjeti dobrog Bogdanovića protiv Francuske, ali se ne slažem sa Sesarom jer je Bogdanović ubacio pola svojih poena s linije za slobodnih bacanja kada je tekma već bila gotova.

Avatar comandante
comandante
12:27 05.09.2014.

ma kakv ritam, Portorikanci su tuga, isao nas je sut, dali smo 100 poena u jednoj vaznoj tekmi, o cemu pricamo, mi nazalost od svakoga mozemo izgubiti ali mozda cemo imati srece kao na zadnjem EP-u pa nesto i napravimo... ali tesko

HR
HRHERCEG
16:48 05.09.2014.

Bogdanović i kada nije u ritmu u prosjeku zabija preko 20 koševa, tako da je nevažno dali je u ritmu ili nije. On će svoje zabit a to je 1/3 scih koševa. Mnogo je važnije je kako će ostali koristitii prazan prostor koji im ostavlja Bogdanović vezujući obrambene igrače. To će biti ključno jer ćemo Francuzima teško davati koševe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije