Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN RIMAC

Važnije je naše ozdravljenje od igranja u Euroligi

Slaven Rimac
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
26.04.2014.
u 13:30

– Bio bih loš čovjek kada bih kazao da bi Dario trebao ostati u Ciboni, jer to je igrač kojeg treba ići prema statusu NBA All-Star igrača i ugovoru od 100 milijuna dolara - kaže Rimac

U Beogradu se kao televizijski sukomentator našao i Aleksandar Petrović, koji nije štedio komplimente govoreći o svom bivšem igraču, sada mladom kolegi na klupi Cibone.

– U kategoriju junaka ove senzacionalne pobjede nad Crvenom zvezdom u kojoj su Šarić i Blassingame, spada i trener Slaven Rimac čija je match–up zona bila nerješiva enigma za zvezdaše. Od samog početka utakmice vidjela se ideja.

Suosjećam i sa Zvezdom

Zbog pojednostavljivanja igre do granice genijalnosti, Rimca (40) sada uzdižu i tragači za trenerskim talentima, ali i srpski novinari. Osvojio ih je.

– Najradije bih sada skakao od sreće, no suosjećam sa Zvezdinim igračima i trenerom jer nisam jednom bio u njihovoj koži i znam koliko im je teško. Sustav nije pravedan, ligaški pobjednik trebao bi u Euroligu.

Oduševio je Rimac i brojne navijače u domovini, a čestitke su mu slali znani i neznani.

– Kada sam nakon momčadske fešte došao u hotelsku sobu, vidio sam da imam 102 propuštene poruke, od čega polovicu čestitara ne poznajem. Zahvaljujem im, kada vidite da je ljudima stalo, to vam je zadovoljština.

Premda ga svi sada kuju u zvijezde, trenutačno je u rangu trenerskog Šarića, čvrsto je na zemlji.

– Ego sam ispunio u igračkoj karijeri, koja je mogla biti i puno bolja, no bila je lijepa. Bio sam nerijetko match-winner, dobivao sam bitne lopte a imao sam i poseban status u medijima. Trenerskim poslom ne bavim se zbog slave nego da bih igrače učinio boljima. I zato će mi Šarićev napredak biti veliko zadovoljstvo.

Mnogi njegovi prethodnici se baš i nisu tako ponašali.

– Moj pomoćnik Golemac i ja ne moramo u ovome poslu zakoračiti na neke visoke stube da bismo riješili životno pitanje. Ako nam se pruži prilika, za Cibonu možemo napraviti jako dobre stvari.

Želimo pun Draženov dom

Bi li vam bilo žao da se ovaj domet ne oplemeni igranjem u Euroligi?

– Ne bi mi bilo žao ako bi to bio uvjet da se napravi zdrav klub. Ako ćemo investirati u momčad za Euroligu, a za šest mjeseci nas neće biti, onda to nema smisla. Na ovim prostorima, ideja vodilja nam je Partizan. Cilj nam je da nam dvorana bude puna, a za to moramo imati konstantu rezultata, ali i igrače poput Šarića koji privlače publiku.

Koliko je realno da Dario ostane u Ciboni?

– Bio bih loš čovjek kada bih kazao da bi Dario trebao ostati u Ciboni, jer to je igrač kojeg treba ići prema statusu NBA All-Star igrača i ugovoru od 100 milijuna dolara. Neće kod nas nazadovati, no više će napredovati ode li u NBA. Kada bi pak s nama igrao u Euroligi, imao bi odličnu statistiku, no za njegov je razvoj možda bolje da ima nešto slabije brojke, ali u okruženju kvalitetnijih suigrača. Jer kako on ovdje sve oko sebe čini boljima, u jednoj Barci će netko njega činiti boljim.

>> Vratili smo Partizanu za Kecmanovu tricu Ciboni

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mohito
mohito
17:25 26.04.2014.

svaka cast rimcu i golemcu, napravili su ono sta od perasa niko nije, stvorili su kemiju u ekipi - jedino mi je zal procitat dio o saricu jer izgleda da i rimac zna da ce otici, ali ak je to bolje za sarica, terba decko mislit na svoju karijeru i razvoj, ove sezone je puno dal ciboni i na tome cemo mu bit zahvalni...

DR
draxy
15:27 27.04.2014.

Svaka čast momci!

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
10:55 27.04.2014.

SAMO POHVALE, A KAJ SE DARIA TIČE HVALA MU ZA SVE KAJ JE DAL CIBONI ALI NEMOJMO ZABORAVITI DA JE I CIBONA DALA PUNO NJEMU MISLIM U SMISLU NJEGOVOG NAPREDKA IGRE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije