Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠUKER POTPISAO

Vatreni u studenome gostuju u Istanbulu

Vatreni
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
25.08.2020.
u 21:39

Turska je također jedan od sudionika odgođenog Europskog prvenstva - izvučena je u Skupinu A s Italijom, Walesom i Švicarskom - a trenutno je 29. reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici. U Ligi nacija igrat će s Rusijom, Srbijom i Mađarskom

Reprezentacije Turske i Hrvatske sastat će se 11. studenoga 2020. godine, na istanbulskom stadionu Atatürk, nakon što je zbog pandemije morao biti otkazan susret istih suparnika zakazan za lipanj.

Vatreni će nakon višemjesečne stanke ponovno na teren u sklopu Lige nacija, na gostovanjima kod Portugala (5. rujna u Portu) i Francuske (8. rujna u Parizu). U listopadu ih čekaju prijateljski ogled sa Švicarskom (7. listopada) te domaći susreti u Ligi nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada).

Utakmica s Turskom bit će odigrana uoči dva završna hrvatska dvoboja u Ligi nacija, u Švedskoj (14. studenoga) i kod kuće s Portugalom (17. studenoga).

Turska je također jedan od sudionika odgođenog Europskog prvenstva - izvučena je u Skupinu A s Italijom, Walesom i Švicarskom - a trenutno je 29. reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici. U Ligi nacija igrat će s Rusijom, Srbijom i Mađarskom.

Prijateljski okršaj u studenome bit će jubilarni deseti međusobni susret Hrvatske i Turske, a nekoliko je njih vrlo pamtljivih. Upravo je Turska na Euru 1996. bila povijesni prvi protivnik Hrvatske na velikim natjecanjima, a zahvaljujući pogotku Gorana Vlaovića to je ujedno postala i prva pobjeda Vatrenih. Hrvatska je također svladala Tursku s 1:0 na Euru 2016. sjajnim pogotkom Luke Modrića, a svakako se pamti i prolazak pored Turske u dokvalifikacijama za EURO 2012., uz briljantnu pobjedu od 3:0 u Istanbulu. S druge strane, nezaboravna je i utakmica na Euru 2008. godine, kada je Turska slavila nakon jedanaesteraca i tako izborila polufinale turnira poslije prave drame.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije