Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Vatreni razbili Partizan: Dudu zabio, Srna dodao

\'Shakhtar Donetsk\'s Eduardo (L) scores against Partizan Belgrade\'s goalkeeper Vladimir Stojkovic during their Champions League Group H soccer match in Belgrade November 23, 2010.         REUTERS/Iv
Reuters
23.11.2010.
u 22:46

U petom kolu Lige prvaka Šahtar je slavio kod Partizana 3:0, a u strijelce se upisao i Eduardo da Silva.

Uz Bayern, Chelsea i Real, nakon 5. kola po skupinama, još su Marseille (skupina F) i Milan (G) izborili nastup u osmini finala Lige prvaka. A centimetri dijele Šahtar od prvog prezimljavanja u Ligi prvaka u klupskoj povijesti! Naime, u zadnjem kolu u Donjecku Šahtar ne smije izgubiti od Brage 0:4, 1:4, 2:5... jer je u Bragi bilo 3:0 za Ukrajince.

A prvi kriterij o plasmanu u daljnje natjecanje kad dva kluba imaju isti broj bodova međusobni je omjer...

Veliki je bio doprinos Srne i Eduarda u Šahtarovoj 3:0 pobjedi protiv Partizana u Beogradu! Srna je odigrao svih 90 minuta, bio je asistent za drugi gol ukrajinske momčadi, a začeo je i akciju uoči trećeg pogotka koji je zabio Eduardo (u igru je ušao u 62. minuti umjesto Douglasa Coste)! Bio je to treći Eduardov pogodak za Šahtar u Ligi prvaka, čime je postao najbolji klupski strijelac ove jeseni u elitnom natjecanju. Jaka kiša i vjetar dočekali su Šahtarove nogometaše u Beogradu, a s Partizanova se juga kočoperio transparent "Putuj, Evropo"! I otputovala je... Šahtar je u prvih 45 minuta bio prilično suzdržan, ali kad je u nastavku Stepanenko u 52. minuti s dva metra zakucao loptu pod gredu, utakmica je otišla u jednosmjernu, Šahtarovu ulicu!

Sedam minuta kasnije Srna je asistirao Jadsonu za 2:0, a u 68. minuti, u svom prvom dodiru s loptom, Eduardo je postavio 3:0 završivši akciju koju je začeo Srna. Situaciju je u ovoj skupini zakomplicirala Braga koja je na svom travnjaku u zadnjih deset minuta dva puta "iskontrirala" Arsenal i dohvatila 2:0 pobjedu. Da je Arsenal sačuvao mrežu, već bi sad Ukrajinci i Englezi bili među 16.

Senzacionalni je preokret napravila Roma – opušteni je Bayern zgodicima raspucanog Gomesa nakon prvih 45 minuta u Rimu vodio 2:0 (Pranjić je igrao cijelu utakmicu), međutim, Rimljani se nisu predali i Totti je pogotkom iz opravdano dosuđenog 11-erca u 86. minuti zabio za 3:2 pobjedu Rome kojom talijanska momčad sad ima tri boda više od Basela. U zadnjem kolu Roma gostuje u Cluju, Basel u Münchenu – Švicarci imaju bolji međusobni omjer i dalje ih vodi samo poraz Rome i njihova pobjeda protiv Bayerna. R

eal je igrom i rezultatom "masakrirao" Ajax! Bilo je čak 4:0 za Španjolce predvođene sjajnim Ronaldom, no u toj je skupini važnija bila pobjeda Milana u Auxerreu kojom su Talijani izborili osminu finala. Za 2:0 pobjedu strijelci su bili najbolji i najskuplji igrači, Ibrahimović i Ronaldinho... Marseille je u Moskvi pregazio Spartak i 3:0 pobjedom također izborio europsko proljeće.

Rezultati 5. kola Lige prvaka:

skupina E: Roma-Bayern 3:2 (Pranjic igrao 90 minuta), Basel-Cluj 1:0

skupina F: Spartak M.-Marseille 0:3, Chelsea-Zilina 2:1

skupina G: Auxerre-Milan 0:2, Ajax-Real Madrid 0:4

skupina H: Braga-Arsenal 2:0, Partizan-Šahtar 0:3 (Eduardo 68')

Kasnije opširnije...

Komentara 9

DW
dr.who
05:16 24.11.2010.

Eh da..\"vatreni razbili Partizan\".Već sam pomislio da je repka igrala,kad ono...Srna,malo Dudu,i ostalih 15-tak ukrajinskih legionara iz raznih zemalja, s pričuvama...Jedino ako se nije mislilo da su odigrali vatreno...

MG
mgodek2
07:46 24.11.2010.

Sve je to zapravo tužno. Ovaj Partizan je očito hrpa jada. Naši igrači pak daju golove za ukrajinsku momčad. Ali mi se veselimo, jer, Bože moj, Srbi su izgubili.

FE
febo
07:11 24.11.2010.

Bravo dečki , dobra igra i pobjeda protiv svrba ima posebnu težinu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije