Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u Montpellieru

"Vatrene" karatašice ponovno u borbi za zlato

Karatašice
06.05.2016.
u 21:37

Pobijede li u subotnjem finalu Azerbajdžanke, Hrvaticama će to biti treći naslov ekipnih prvakinja Europe

Hrvatska karataška reprezentacija u prilici je ponoviti uspjeh iz Istanbula i opet osvojiti pet medalja na Europskom prvenstvu u Montpellieru. No, za razliku od lani kada su osvojena dva zlata (Maša Martinović, ženska vrsta) ovaj puta će dostupno biti samo jedno zlato. 

A njega će priliku dohvatiti imati fantastična ženska borbena vrsta koja se po treći puta plasirala u finale kontinentalne smotre. Ovaj put su "Vatrene", izabranice Dragutina Galine, izborile to preko Bosne i Hercegovine (2:1, nakon takozvanog meča kapetana), Švedske (2:1), Švicarske (2:0) i domaćina Francuske (2:0) pri čemu najdublji naklon zaslužuju Ana Lenard (4 pobjede, bez poraza) i Azra Saleš (3-0) i oko čega zasluge pripadaju i Ivoni Tubić (1-0) i kapetanici Ana Mariji Bujas Čelan (0-2). 

U iznimno zahtjevnom polufinalu Lenard je pobijedila Recchiu (3:0), a potom je Tubić vodila ravnopravnu borbu s bivšom svjetskom prvakinjom Ait-Ibrahim (1:1) sve dok Francuskinja nije dobila diskvalificirajuću četvrtu opomenu nakon čega je započelo veliko slavlje hrvatske vrste.

- Djevojke su odradile sjajan posao, jedna sama ne može ništa, no mi kao tim savršeno funkcioniramo. Ovako uvjerljivo pobijediti Francuskinje na njihovu terenu, tome smo se mogle nadati samo u najljepšim snovima - kazala je Ana Lenard.

- Mi smo čudo s tri velika uskličnika. Posebno me raduje što smo za jedan svojedobni neugodni poraz Francuskinjama uzvratile već drugi put zareom - dodala je Azra Saleš.

Da kapetanica nije izgubila oba svoja meča, naše bi cure bile u prilici ponoviti nevjerojatan lanjski doseg - osvojeno zlato bez izgubljenog pojedinog boda - no Bujas Čelan je svojim curama bila sjajna moralna podrška, a bit će to i u subotnjem finalu protiv Azerbajdžanki koje su u polufinalu pobijedile Turkinje (2:1). 

Nažalost, mlada i potentna muška borbena vrsta (Mrvičić, braća Kvesić, Martinac, Lučin, Barac) nije uspjela ući u zonu medalja. Nakon fantastične pobjede nad svjetskim doprvacima Nijemcima (u borbama 1:1, na bodove 13:8), dečki Fedora Nalisa izgubili su u osmini finala od kasnijih finalista domaćina Francuza (0:3), a potom u repasažu i od Srba (1:2).

No, zato je muška kataška trojka iskoristila slobodno prvo kolo i izborila se za nedjeljnu borbu za broncu s Rusima. Naši kataši bili su odlični u četvrtfinalu protiv Poljske (4:1), ali su potom u polufinalu izgubili od velikog favorita Španjolske (0-5). 

Osim ženske borbene vrste i kataša, u borbama za medalju (one za broncu) u subotu će nastupiti i dvije bivše europske prvakinje Maša Martinović (preko 68 kg) i Ana Lenard (61 kg) te Ivona Tubić (68 kg).

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
23:24 08.05.2016.

Dobro i kaj je bilo u subotnjem finalu....danas je nedjelja ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije