Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET - KUP

Varteks u trećem finalu

04.04.2002.
u 00:00

VARAŽDIN - Varteks je izborio plasman u finale hrvatskog nogometnog kupa nakon dvije utakmice protiv Pomorca (1:0 u Kostreni za Pomorac, 2:0 za Varteks u Varaždinu), a budući da je suparnik u finalu Dinamo, i nastup u Europi slijedeće sezone.

Varaždinci su zapravo sve riješili u prvih 20 minuta susreta. Nakon nekoliko uvodnih pokušaja Varteksove momčadi, ali i već izrađene konkretne pretnje, prvu je pravu priliku imao Pomorac, točnije Dželalija. Igrala se sedma minuta, a opasan prizemni udarac kostrenskog napadača Mađarić je vršcima prstiju izbacio u korner.

No zato je Varteks prvi "zicer" pretvorio u pogodak. U 10. minuti susreta Karić je u srcu gostujućeg kaznenog prostora idealno poslužio Drobnea koji ne griješi - oštrim udarcem po zemlji, kroz noge vratara Pomorca Kneza pogađa za 1:0 i tako poravnava ukupni omjer. Nakon gola opet isti scenarij. Dželalija je promašio idealnu šansu, a u kontranapadu udarac glavom Drobnea Knez izbacuje u korner.

Udarac iz kuta izveo je Mumlek, točno na glavu Granića koji s pet metara pogađa desni gornji kut gola Pomorca. Igrala se 21. minuta, a Varteks je imao rezultat za finale. Do odmora nije se događalo ništa posebno uzbudljivo, iako je Mumlek u 32. minuti, mogao i okončati varaždinsku priču nakon što ga je fino poslužio Hrman.

Drugo poluvrijeme donosi potpunu dominaciju gostiju iz Kostrene, barem što se prvih 20-tak minuta tiče. U dva navrata u tom je periodu posebno opasan bio Skočić, koji je ušao u igru zamijenivši Samardžića. Oko 70. minute, Varteks je stigao do predaha, u nekoliko navrata imao je idealne situacije za treći pogodak, no Drobneu, Mumleku i Kariću nedostajalo je preciznosti. Do kraja smo gledali dosta rastrganu igru, u kojoj su jedni i drugi mogli do pogotka, no ostalo je onih 2:0 iz otvaranja utakmice.

N. Kovačić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije