Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS - ŠIBENIK 5:1

Varteks pregazio Šibenik uoči uzvrata polufinala Kupa

Varteks Šibenik
Marko Jurinec/Pixsell
03.04.2010.
u 20:21

U uvodu u uzvratnu utakmicu polufinala Kupa, Varteks je kod kuće pobijedio Šibenik s visokih 5:1.

Nakon šest kola bez pobjede, Varteks je napokon okusio slast osvajanja tri boda. U daleko najboljoj igri ovog proljeća, krojači su zasluženo došli do visoke pobjede protiv Šibenika od 5:1.

Doduše, samo otvaranje susreta nije dalo naslutiti takav rasplet događaja. Gosti iz Šibenika bili su iznimno opasni preko svojeg najjačeg oružja, tandema Zec i Alispahić, no, dominaciju su uspjeli okruniti tek jednim pogotkom.

- Dobro otvaranje utakmice za nas, ali ponovno velika nepreciznost mojih napadača. Šteta! Da smo uspjeli postići još koji pogodak, utakmica je lako mogla otići i u drugo smjeru – rekao je nakon susreta trener Šibenika, Branko Karačić.

U 20. minuti Zec se oslobodio čuvara i neobranjivo pogodio za vodstvo. I tada na scenu dolaze Varaždinci. U samo šest minuta režirali su veliki preokret. Prvo je u 25. minuti Šimek srušen u kaznenom prostoru, a siguran realizator s bijele točke bio je kapetan Miljenko Mumlek. Samo minutu kasnije poklonjenu loptu iskorištava Smrekar za potpuni rezultatski preokret. Furioznu igru krojači naplaćuju i trećim golom. Mumlek pronalazi Šimeka, kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

- Sreća je da smo se uspjeli odmah vratiti u utakmicu. Kada je rezultatska prednost na našoj strani, daleko nam je lakše igrati. Tek tada uspijemo nametnu svoju igru, biti opušteni, a to je rezultiralo i ovako velikom pobjedom – zadovoljan je bio trener krojača, Samir Toplak.

Na otvaranju drugog dijela u 50. minuti, 18-godišnji Dejan Glavica na noge diže cijeli stadion. Na 20 metara od gola prevario je čuvara i tada lagano prebacio cijelu gostujuću obranu i vratara Blaževića za visoko 4:1 vodstvo svoje momčadi. Sudbinu gostiju zapečatio je najbolji Varaždinac, kapetan Mumlek, koji nakon proigravanja Brezovca, postavlja konačni rezultat od 5:1.

Već za četiri dana na istom mjestu, isti protivnici odigrat će uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Hrvatske.

- Varaždinci su sada u psihološkoj prednosti. Nadam se samo da će nam se oporaviti pokoji ozlijeđeni igrač – rekao je Karačić.

- Bez obzira na ovu pobjedu šanse u kupu su podjednake. Ne smijemo se zavaravati, Šibenik je izuzetno opasna momčad, posebno u gostima. Za plasman u finale trebat će ponoviti ovakvu igru – zaključio je Toplak.

VARTEKS: Dreven 6,5, D. Škvorc 5,5, Sušac 6,5, Punčec 6,5, Balajić 6,5, Tkalčić 6,5, Glavica 7 (od 66. Jagačić 6,5), Brezovec 7, Mumlek 8 (od 85. Hojski -), Šimek 6,5, Smrekar 7,5 (od 79. A. Vuk -). Trener: Samir Toplak.

ŠIBENIK:
Blažević 5, Spahija 5, Gusić 5, Budiša 5, Elez 5, Ademi 5, Bulat 5,5, Bloudek 5 (od 75. Jakoliš -), Alispahić 5 (od 60. Dajić 5), Fuštar 5 (od 59. Božić 5), Zec 5,5. Trener: Branko Karačić.

Strijelci:
0:1 Zec (20), 1:1 Mumlek (11 m, 25), 2:1 Smrekar (26), 3:1 Šimek (31, Mumlek), 4:1 Glavica (50), 5:1 Mumlek (77, Brezovec)

Žuti kartoni:
Bulat (4), Alispahić (23), D. Škvorc (30), Božić (61), Dreven (77), Budiša (84)

Crveni karton:
D. Škvorc (63)

Igrač utakmice:
Miljenko Mumlek

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije