Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKI DERBI

Vargić vs. Kalinić! Sva sreća za obojicu da ne igra Andrijašević

Lovre Kalinić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
27.02.2016.
u 11:50

Na Rujevici će Kalinić i Vargić biti zadnje prepreke. Prije utakmice će se srdačno izljubiti, pozdraviti...

Iako se više ne igra pod hridima Kantride, jadranski derbi nimalo nije izgubio draž. Franka Andrijaševića se ove sezone sjećaju i Ivan Vargić i Lovre Kalinić. Odakle sad Andrijašević, Lokomotivin odlični veznjak, u vratarskoj priči uoči derbija Rijeke i Hajduka (17 sati, Arenasport 3)? Vargić i Kalinić ovu sezonu pamtit će po rekordima koje su srušili. Obojica su u prvom dijelu sezone, u kolovozu, rujnu i listopadu, svoje protivnike tjerali u očaj. Vargić se zaustavio na 783 minute bez primljenoga gola, a Kaliniću je to uspjelo 775 minuta.

Obojica na Europsko prvenstvo!?

Zanimljivo, Andrijašević je bio posljednji igrač koji je zatresao Vargićevu mrežu prije nego što je krenuo po klupski rekord, bio je strijelac gola kojim je zaustavljena Kalinićeva serija.

– Ne zanima me rekord, nisam opterećen, važna je momčad – obojica su davala slične izjave.

Toliko toga se ispreplelo uzdanicama Rijeke i Hajduka tijekom ove sezone da to nije slučajno. Gotovo u isto vrijeme “ganjali” su klupske rekorde, obojica su ih srušila, u reprezentaciji su odlaskom Pletikose postali broj dva i tri, pozicija Danijela Subašića je neupitna. Da ne bi bilo zabune, obojica su debitirala za reprezentaciju u istoj utakmici, onoj protiv Argentine kada je Vargić zamijenio Kalinića minutu prije kraja. A drugi nastup upisali su u dvoboju protiv Rusije, opet je Kalinić bio broj jedan, a Vargić je dobio minutu.

Sada su sigurni putnici na Europsko prvenstvo u Francusku. Pravi vratarski sijamski blizanci. Obojicu je zadesila i ista sudbina kada je Niko Kovač birao vratare zab Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Pletikosa je bio prvi izbor, Subašić drugi, a Kalinić i Vargić nadali su se putovanju. Međutim, Kovač se odlučio za Olivera Zeleniku, a “blizanci” su otpali. Valjda im je tako suđeno. Ima toga još. Obilježili su zimski prijelazni rok. O Kalinićevu rekordnom propalom transferu u Aston Villu, najvećem vratarskom u Hrvatskoj svih vremena, znate sve, Hajdukov vratar nije dobio radnu dozvolu. Ali, za Kalinića se silno interesirao Lazio, želio ga je angažirati, no Hajduk i Kalinićev stožer odlučili su se za Englesku. I dok je Kalinić neuspješno čekao radnu dozvolu, za Lazio je potpisao a tko drugi nego Vargić.

– Godio mi je interes Lazija, ali ponuda nije zadovoljavala ni mene ni Hajduk. Vargiću želim svu sreću, neka brani što bolje – govorio je Kalinić kada je Vargić potpisao za Lazio (posuđen je Rijeci do kraja sezone), a on je morao vidati rane od propale prilike života.

Sada će se međusobno sučeliti, na Rujevici će Kalinić i Vargić biti zadnje prepreke. Prije utakmice će se srdačno izljubiti, pozdraviti...

Bez Sušića u Rijeci

– Vargić mi je prije svega prijatelj, a zatim i kolega. Puno toga imamo zajedničkog, želim mu sve najbolje, ali ne u ovoj utakmici – vedro će Kalinić.

Hajduk u dvoboj s Rijekom ulazi znatno oslabljen, otprije nema Ohandze i Vlašića, ozlijeđen je Velez, nema ni Sušića koji je dobio crveni karton, a uoči samog puta zbog zdravstvenih teškoća otpali su Tudor i Bencun. Hajduk protiv Rijeke teško igra, od 21. ožujka 2012. godine ne zna za pobjedu, trinaest utakmica bijeli, bez obzira na to igralo se u Splitu ili Rijeci, ne znaju kako do tri boda.

– Idemo dati sve od sebe, ne smijemo kukati, želimo igrati što bolje pa kako bude – rekao je Kalinić.

Uvijek je taj mladić bio čvrst. Neke druge bi propali transfer pokolebao, ali Lovre Kalinić se vratio još jači.

– Znao sam da nije gotovo sve dok ne potpišem ugovor. A što ću govoriti, osjećaj je bio grozan, pitao sam se zašto se to baš meni moralo dogoditi. Ali, obitelj i prijatelji dali su mi snagu za povratak, prionuo sam još jačim treninzima. Brzo sam došao k sebi, nije propali transfer kraj svijeta, imat ću još prilika – rekao je Kalinić.

>>Ne volim kada potkradaju Hajduk, to ne smijemo dopustiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije